Novi rat Materazzija i Ibrahimovića: Italijan ga je upravo započeo, ovo mu Šveđanin neće zaboraviti

Nastavljaju tamo gdje su nedavno stali

Novi rat Materazzija i Ibrahimovića: Italijan ga je upravo započeo, ovo mu Šveđanin neće zaboraviti

E. Škorić

Dugi niz godina Zlatan Ibrahimović i Marco Materazzi vode medijski rat i naprosto se ne vole i ne kriju to.

Ibrahimović je trenutno igrač Milana, igra sjajno i u 40. godini, ali je svojevremeno nosio dres i drugih velikana u Seriji A poput Intera i Juventusa. U nekim starijim vremenima italijanskog nogometa, Šveđanin je imao priliku da se suprostavi bivšem stoperu Intera i reprezentacije Italije Marcu Materazziju, s kojim je jedno vrijeme i dijelio svlačionicu.

Ibra i Matrix igrali su zajedno u Interu, a prije i poslije toga Zlatan je nosio dresove Juventusa i Milana. Zanimljivo, dok su bili saigrači, Ibrahimović je cijelo vrijeme planirao osvetu zbog jednog brutalnog Materazzijeva starta s derbija Intera i Juventusa.

"Igrao sam za Juventus protiv Intera. Materazzi je ušao u duel kao ubojica i povrijedio me. On je bio žestok igrač, to je u redu. Ali postoje dva načina žestoke igre, a jedan je onaj u kojem pokušavate povrijediti protivnika. Maldini je također igrao tvrdo, ali na drugi način", otkrio je Ibrahimović početak priče.

"Nakon prekršaja nakratko sam napustio teren, a Capello mi je rekao da će me zamijeniti. Rekao sam da želim igrati dalje, htio sam se osvetiti Materazziju, ali nakon dvije minute morao sam izaći, bol je bila prejaka", rekao je Ibra, koji je na kraju ipak dočekao osvetu 2010.

"Matrix mi je prišao, a ja sam ga pogodio taekwondo potezom i poslao ga u bolnicu. Dejan Stanković me pitao zašto sam to napravio, rekao sam mu: 'Četiri godine sam čekao ovaj trenutak'", zaključio je Zlatan.

Oglasi

Kasnije su uslijedila medijska prepucavanja. Nedavno su se također "porječkali", a novi 'rat' stigao je sada nakon objave Materazzija na Instagramu.

O čemu se radi? On je naime na fotografiji na kojoj se nalazi pored Ibrahimovića, odlučio na glavu svog bivšeg švedskog saigrača "nalijepiti" glavu Kamerunca Samuela Eto'oa. Učinio je to kao odgovor na objavu Calciatori Bruttija, jedne od najpopularnijih stranica na Instagramu koje prate italijansku Seriju A.

Napisao je i poruku za Calciatori Brutti: "Pogriješili ste. Ako ste htjeli pokazati jedan detalj od Triplete, morali ste ovo objaviti".

Ibrahimović je 2009. godine došao u Barcelonu u ugovoru o zamjeni s Eto'om, nadajući se da će osvojiti Ligu prvaka. Međutim, Inter Joséa Mourinha osvojio je trofej te sezone, pobijedivši Katalonce u polufinalu, a Liga prvaka je jedan od trofefa koje Ibra nikada nije osvojio.

Materazzi je još jednom napao Ibrahimovića, pokušao da ga ponizi, ali znate već, Zlatan nikom ne ostaje dužan...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Miskee
Ibra ko Ibra
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi