Haaland obožava Ibrahimovića, a upravo mu je Zlatan dao savjet koji klub da odabere

Pala je odluka?

Haaland obožava Ibrahimovića, a upravo mu je Zlatan dao savjet koji klub da odabere

E. Škorić

Erling Haaland (21 godina) jedan je od trenutno najtraženijih nogometaša na svijetu.

Čini se da je Haaland prevazišao Borussiju Dortmund i Bundesligu i da mu je neophodan novi izazov, pa je za očekivati da najkasnije na ljeto naredne godine promijeni sredinu.

Poznato je da najveći klubovi Evrope posmatraju norveško čudo, ali isto tako je poznato da je potrebno izdvojiti ukupno stotine miliona eura da se realizuje transfer.

U Haalandovom ugovoru s Borussijom postoji odštetna klauzula od 75 miliona eura koja starta na kraju sezone, ali uz to je neophodno omogućiti desetke miliona eura za igračevu platu, te visoke bonuse za njegovog agenta Mina Raiolu.

Veliki utjecaj na igračev izbor imat će i Zlatan Ibrahimović, koji je u dobrim odnosima s Haalandom. Obojica su Skandinavci i imaju istog menadžera, spomenutog Raiolu, a Erling itekako cijeni iskusnog Šveđanina koji je imao bogatu i veliku karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema tvrdnjaka jednog španskog medija, Haalandu je Ibrahimović savjetovao da odabere Real Madrid. Ibra vjeruje da je madridski tim besmrtan i pruža okruženje u kojem se može profesionalno napredovati. Ima velike šanse biti dio fantastičnog trojca, zajedno s Viniciusom Juniorom i Kylianom Mbappeom, kojemu pomaže iskusni Karim Benzema.

Istovremeno, Zlatan "kontrira" bivšoj ekipi PSG-u, koji bi također volio Haalanda, posebno jer će na ljeto najvjerovatnije ostati bez Kyliana Mbappea, kojem ističe ugovor.

Promo

Top Komentari

Klicko
Gdje će tamo,penal madrid propada u iduće 3 godine.Pravi klub za upropastiti igrača.Hazard,Isco,Kaka,Bale,Eto'o samo neki od primjera
2 12
denimen9
Zlatan ZNA
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi