"Je li problem što Edin i Cristiano zajedno imaju 70 godina? Ne, igrački vijek se produžio"

Poznati italijanski novinar bez dlake na jeziku

"Je li problem što Edin i Cristiano zajedno imaju 70 godina? Ne, igrački vijek se produžio"

A. Beganović

Italijanski mediji i danas mnogo pažnje poklanjaju eventualnom dolasku Edina Džeke u Juventus.

Sasvim razumljivo, i dalje je na Apeninima glavna vijest eventualni transfer našeg napadača u redove Stare dame.

Kako se čini, bar prema pisanju tamošnjih medija, Dijamanta od Juventusa dijele sitnice, a priznati italijanski sportski novinar Mario Sconcerti govorio je o novom timu Stare dame u kojem bi svoje mjesto trebao pronaći i Džeko.

Osvrnuo se posebno na kritike vezane za godine Crisitana Ronalda i Edina Džeke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Cristiano i Edin će biti prvi par napadača koji će zajedno imati 70 godina. Je li to problem? To je samo nešto što nije bilo realno prije nekoliko godina, Danas smo u fazi tranzicije kada je jasno da se igrački vijek produžio ali još ne znamo na koliko dugo", istakao je Sconcerti.

"Međutim, i pored toga nije tačno da je Juventus stariji tim. Ima najmlađi vezni red u Italiji sa McKenniejem, Bentancurom i Kulusevskim. Tu je De Ligt sa dvadeset godina, Dbala ima 27, a Bernardeschi 26. Po mom mišljenju kvalitet igrača je mnogo važniji od godina. A, Džeko je vrlo poseban centarfor. Ne postiže previše pogodaka, u posljednjih jedanaest sezona samo je jednom išao preko 20 dok je tri puta bio ispod 10. Ali on je centarfor koji tim čini timom više od bilo koga drugog. Džeko je idealan čovjek za Ronalda. Zna u svakom trenutku mjesta na terenu na koja će se premjestiti kako bi otvorio prostor saigaču". Problem neće biti Džeko, Ronaldo će ih imati više. Opet će u sezoni morati postići 40 golova".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Kad bi dali golova koliko imaju godina, bilo bi bas pravo...
0 0
Mele
17. mars 1986 (34 år) Sarajevo i Bosnia Wikipedia....Edin Dzeko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi