"Jedan dan si najbolji, a već drugog dana potpuno beskoristan"
Argentincu je ovo vjerovatno najslabija sezona otkako je došao iz Palerma u Juventus. Igra manje nego što je očekivao i ima manju ulogu u timu (Foto: EPA)

Dybala otvorio dušu

"Jedan dan si najbolji, a već drugog dana potpuno beskoristan"

Midhat Šljivak

Torinski Juventus ove sezone ponovo nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

Stara dama već više od dvije decenije juri ovaj trofej. Posljednji put su igrači Juventusa trofej podigli 1996. godine, pa je želja svih da on ponovo krasi vitrine tima iz Torina.

Zato u Italiji već osam godina Juve dominira. Niko im nije ni blizu, a veliku ulogu u osvajanju titula od 2015. godine ima i argentinski fudbaler Paulo Dybala.

Sjajni ofanzivac je bio glavni igrač Stare dame prethodnih godina, ali dolazak Cristiana Ronalda u Torino mu nije najbolje 'legao'. Pao je Dybala u drugi plan i sve češće utakmice počinje na klupi.

Dybala je za Corriere della Sera dao veoma zanimljiv intervju u kojem je spomenuo mnogo zanimljivih stvari, pa i ono što mu se dešava u Juventusu u ovoj sezoni.

"Život fudbalera je kao rolerkoster - jedan dan si najbolji, a već drugog dana potpuno beskoristan. Nije lako naći balans između toga. Svakom se to dešava, čak i šampionima kao što su Messi i Ronaldo. Kritikuju ih i dalje, iako su sve u životu osvojili", rekao je Dybala.

Govorio je Dybala i o dolasku Ronalda u Juventus. To niko nije očekivao:

"Niko nije mogao da nasluti da će doći. Mislili smo da su to samo špekulacije. Cristiano je jednostavan, možda ima svoj stav van terena kao da izgleda nedodirljiv, ali u svlačionici je jednostavan momak", istakao je Dybala.

Dobio je Argentinac i broj 10 u Juventusu. Broj kojeg su većinom nosile klupske legedne.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kada mi je trener predložio da uzmem broj 10 odlučio sam razmisliti. Međutim, takvu ponudu ne možeš odbiti. Za mene je to velika čast i obaveza. Znam da se u Juventusu 'desetka' mora opravdati", rekao je Dybala.

Argentinac je za Juve odigrao 179 utakmica u nepune četiri sezone. Postigao je 78 golova, ali se sve češće piše o njegovom odlasku iz kluba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti