Jedan je Buffon: Zvižduke Francuskoj pretvorio u aplauze

Pravi kapiten!

Jedan je Buffon: Zvižduke Francuskoj pretvorio u aplauze

Legendarni Gianluigi Buffon je pokazao još jednom zašto je velikan i kada nije među stativama. 

Uoči prijateljske utakmice između Italije i Francuske prilikom intoniranja himne gostujuće reprezentacije krenuli su zvižduci sa tribina, a sasvim sigurno bi se nastavili da nije odlučio reagovati kapiten Buffon. 

Buffon je gestikulirao navijačima da aplaudiraju, a ne da zvižde himni, pa je tako u narednih nekoliko sekundi nastupio daleko prijatniji zvuk - aplauz. 

Oduševljen potezom Buffona bio je FIFA-in predsjednik Gianni Infantino. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Kada su neki počeli da zvižde himni Francuske bio sam impresioniran činjenicom da je to prekinuo Buffon. To je velika pobjeda za kulturu i potez koji je napravio je za pohvalu. On može biti primjer svima", kazao je Infantino. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi