Jedan od najvećih datuma u fudbalu: "Božja ruka"

Na današnji dan

Jedan od najvećih datuma u fudbalu: "Božja ruka"

E. Oštraković

Prije tačno 34 godine, na današnji dan, postignut je sigurno najpoznatiji gol u historiji nogometa.

Riječ je o utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva koje se igralo u Meksiku, a dva rivala bili su Argentina i Engleska.

Pobjedu su slavili Argentinci i to sa 2:1, a u glavnoj ulozi bio je naravno, Diego Maradona, koji je ostao upisan za sva vremena.

Obje reprezentacije su na ovo prvenstvo došle sa željom da osvoje titulu, a zašto i ne bi kada su imale sjajne nogometaše, a bile su i u sjajnim formama.

Gol za vodstvo Argentine u 51. minuti, koji je postigao Maradona, poznat je i kao "Božja ruka", a razlog je svima poznat.

Nakon centaršuta, na loptu su krenuli golman Engleske reprezentacije i omaleni Maradona, koji je rukom loptu poslao u gol.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Protestovali su Englezi, ali uzalud, jer je glavni arbitar koji je dolazio iz Tunisa, pokazao na centra igrališta i tako i sam ušao u historiju.

Top Komentari

Nele.
WAR? :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi