Tek mu je 21 godina, a fudbaler Borussije Dortmund je "okačio kopačke o klin"
Foto: Twitter / Borussia Dortmund

Nije želio rizikovati

Tek mu je 21 godina, a fudbaler Borussije Dortmund je "okačio kopačke o klin"

Mladi fudbaler Borussije Dortmund Dario Scuderi je odlučio otići u igračku penziju iako mu je tek 21 godina. Naime, mladi defanzivac nije želio rizikovati još jednu ozbiljnu povredu.

Dario Scuderi je svojevremeno važio za veliki nadu Milionera, a onda ga je zadesila katastrofa.

Prije tri godine je zadobio jednu od najgorih povreda ikada viđenih na fudbalskim terenima, tokom utakmice UEFA-ine omladinske Lige prvaka protiv Legije iz Varšave.

Tada je Scuderi zadobio stravičan lom noge i odmah se činilo da je njegova karijera gotova - prije nego što je kako treba i počela.

Profesor Michael Strobel, koji je operisao Scuderija, je svojevremeno povredu mlado Italijana opisao najgorom mogućom i poručio da on nikada više neće igrati fudbal.

"Bila je to najgora povreda koju možete zamisliti. Skoro sve je pokidano: ligamenti, svi mišići i tetive", istakao je Strobel.

Ipak, nakon dugog procesa oporavka, devet operacija i skoro 700 dana van terena, Scuderi je u augustu prošle godine ponovo osjetio kako je to biti fudbaler.

Tada se ponovo našao na terenu u dresu Borussije Dortmund (drugi tim), ali njegova sreća nije dugo trajala.

Uprkos čudesnom oporavku, Scuderi je primoran napustiti snove o profesionalnom fudbalu.

"Nije bila lagana odluka. Igrati fudbal je bio moj san i dao sam sve od sebe da ga ostvarim. Borio sam se, imao sam ponude da nastavim igrati, ali...", poručio je sada Scudari koji je odlučio okačiti kopačke o klin zbog straha da bi mu se mogla desiti nova teška povreda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Borussia Dortmund je moja porodica i radujem se što ću raditi nešto novo", istakao je Scuderi.

Dok je Dario Scuderi bio "van stroja" Borussia Dortmund je plaćala sve troškove njegovog školovanja u oblasti sportskog menadžmenta, a navodno bi mladi Italijan uskoro mogao dobiti "alternativnu" ulogu u njemačkom bundesligašu...

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi