Jedan veznjak će biti žrtvovan: Koga će Prosinečki potrošiti na desnom beku?

Odbrana osakaćena

Jedan veznjak će biti žrtvovan: Koga će Prosinečki potrošiti na desnom beku?

Ni za jednu reprezentaciju ne bi trebalo biti problem kad je povrijeđeno nekoliko igrača, posebno ako su igrači kojima se može naći zamjena, ali kada su ti svi povrijeđeni igrači iz jedne linije, onda to nije nimalo dobro.

Fudbalska reprezentacija BiH sutra će se u Belfastu desetkovana povredama i izostancima gotovo tri četvrtine odbrambenih igrača suprotstaviti fanatičnim reprezentativccima iz Sjeverne Irske pred podjednako frenetičnim otočkim navijačima.

Pred put u Sjevernu Irsku, raspoloženje je podigla iformacija da je s ekipom trenirao Bojan Nastić koji nije Franc Beckenbauer, ali koji bi u situaciji bez Kolašinca, Bičakčića i Vranješa iole valjao te vijest da pravo nastupa ipak ima Darko Todorović, premda vuče žute kartone iz kvalifikacija U21.

Danas, jučerašnji razlozi za dobro raspoloženje daleka su prošlost, jer Todorović ipak neće moći igrati, javili iz UEFA-e, dok je Nastića ponovo zaboljelo na mjestu gdje ga jučer nije boljelo, pa je njegov nastup ponovo više upitan nego što je realan.

Šta preostaje Robertu Prosinečkom? Preostaju mu Ervin Zukanović, Toni Šunjić i također roviti Eldar Čivić i oni će htjeli-ne htjeli igrati sutrašnji meč. Čivić kao lijevi bek, Zukanović i Šunjić kao stoperi. Odbrana koja vjerovatno nikad nije bila u tom sastavu, ko će biti desni bek to u ovom trenutku samo Bog zna.

Nema više ni Avdije Vršajevića, pa je od igrača okomitih kretanja tu jedino Edin Višća, ali izgubili bi njegovu brzinu koja je svrsishodnija u napadu.

Eh, sad, teško se sjetiti kada je jedan naš selektor imao problema ovakvog tipa, da mora bukvalno izmišljati igrače. Tako da je izglednija opcija nekoga od zadnjih veznih postaviti na beka (Bešić, Cimirot). U tom slučaju otvara se prostor za Radeta Krunića koji bi igrao u formaciji sa tri vezna igrača, zajedno sa Pjanićem i jednim od pomenute dvojice koji ne bude desni bek. Od igrača sa smislom za kombinatoriku tu su još Prcić i Sarić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Elem, bit će vrlo zanimljivo vidjeti šta će izimprovizirati Prosinečki i na šta će to sutra ličiti.

Top Komentari

Keno
Ne mogu da vjerujem da ljudi hoce viscu na desnom beku haha koji ste idioti jbt
24 4
ibrahim51
Evo velike greske selektora.On je imao vremena da poronade odgovarajuce zamjene. Da ne pravi sada cirkus.Tako se isto moglo desiti sa sve tri golmana da se povrijede.On se haman igra igrica sa fudbalerima koji su itekako zaduzili reprezentaciju.
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije