Jedini bh. trener u "ozbiljnoj ligi" ponizio posrnulog velikana!

Perfektan start

Jedini bh. trener u "ozbiljnoj ligi" ponizio posrnulog velikana!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina nema puno trenera koji su angažovani u najorganizovanijim ligama današnjice.

Za Mersada Selimbegovića se s punim pravom može reći da je jedni bh. trener u ozbiljnoj ligi pošto već neko vrijeme uspješno radi u 2. Bundesligi.

Selimbegović sjedi na klupi Jahn Regensburga koji na startu sezone djeluje zaista odlično, a danas je ponizio i posrnulog velikana.

Regensburg je na svom terenu dočekao Schalke 04 te je napunio mrežu Rudara. Susret je završen sa 4:1 u korist domaćina.

Nakon prvog poluvremena bilo je 1:0 golom Otta, da bi odličnom igrom u nastavku preko Breikreuza i Otta domaći poveli s 3:0 te riješili sve dileme oko pobjednika.

Terodde je u 81. minuti postigao počasni gol za goste koji ipak nisu uspjeli izbjeći sramotu jer je Singh u 86. minuti zabio i četvrti gol za domaće.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Regensburg nakon četiri utakmice ima maksimalan učinak od 12 bodova i trenutno je vodeći na tabeli. U narednom kolu gostuju St. Pauliju.

Inače, Regensburg je jedan od timova sa najmanjim budžetom u Cvajti, te za čuda koja čini s ovom ekipom na startu nove sezone Selimbegović zaslužuje sve pohvale. 

Top Komentari

user1604155860
Zato mi imamo selektora Tutu Bugarina a nasi treneri su uvijek vise cijenjeni van svoje kuce.
10 0
Sanska_Prangija
a petkovic je svajcarac, ja zavoravio -.-
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi