Jedini je igrač Cityja kojeg niko ne može kupiti, a kod Guardiole gotovo da ne igra
(Foto: EPA)

Phil Foden nema mjesta

Jedini je igrač Cityja kojeg niko ne može kupiti, a kod Guardiole gotovo da ne igra

M. Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola priznao je nedavno kako je mladi Phil Foden zaslužio više šanse za igru.

Španski stručnjak je to izjavio nakon utakmice Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama, gdje je Foden zabio gol odmah po ulasku u igru u samom finišu meča.

"On zaslužuje da igra. Želim mu dati što veću minutažu. Svaki put kada ne igra, ja nisam fer prema njemu - žao mi je zbog toga", izjavio je Guardiola, pa je dodao:

"Ali tu su De Bruyne, Gundogan, David i Bernardo Silva. Tako je kako je, mora biti strpljiv... Ipak, ne znam koliko je igrača odigralo toliko minuta kada su bili u njegovim godinama. Biće sjajan u budućnosti".

Međutim, Foden je ove sezone odigrao 101 minut. Takvom situacijom mladi fudbaler nije zadovoljan i sve se više priča da bi mogao zatražiti transfer.

Ipak, Pep jasno tvrdi da nema nikakve šanse da ovaj 19-godišnjak napusti klub i jedini je igrač engleskog prvaka kojeg niko ne može kupiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jedini je igrač kojeg niko ne može kupiti bez obzira na ponude - jedini. Ni za 500 miliona eura. Ne ide on nigdje, nećemo nikog dovoditi na toj poziciji, jer kad David Silva ode, znamo ko će biti naš novi čarobnjak. Bit će sjajan, jedan od najboljih", rekao je Guardiola.

Silva na kraju sezone napušta City, a vidjet ćemo hoće li Pep ispoštovati svoje riječi u narednoj sezoni.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pljuc
Ako bude htio otići ti možeš ušima mahati samo!
1 0
Guber
Postoji nešto što se zove otkupna klauzula u ugovoru naravno ako je ima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi