Jedinstvo predstavilo Berberovića: Tražimo prava pojačanja

Ugovor na godinu i pol dana

Jedinstvo predstavilo Berberovića: Tražimo prava pojačanja

Na stadionu Pod borićima u Bihaću danas je i zvanično predstavljen novi trener NK Jedinstvo.

Bišćane će u proljetnom dijelu sezone, kao što je već poznato, voditi 37-godišnji Muhamed Berberović koji na klupu "crveno-bijelih" dolazi umjesto nekadašnjeg fudbalera Sarajeva Senada Repuha.

Nije pred Berberovićem nimalo lagan posao, budući da se Jedinstvo nalazi tek na 14. poziciji, no vizija i ambicija rukovodstva kluba privukla ga je da se upusti u ovu avanturu. 

"Ugovor s Jedinstvom sam potpisao na godinu i pol dana. To je jedna od stavki koja je veoma bitna, koja mi pokazuje stabilnost ove uprave i samu viziju, tako da me to velikim dijelom i privuklo da dođem u ovaj klub", rekao je Berberović na konferenciji za medije.

U odnosu na prethodnu polusezonu, za Jedinstvo više neće nastupati Vladimir Kremenović, Abdulah Jahić i Edis Rahimić. Novoizabrani trener je najavio i nova imena.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Igrački kadar će biti osvježen, pojačan, ali ne žurimo s tim. Cilj nam je dovesti prave igrače od kojih će klub imati koristi, a ne da to bude samo puko gomilanje kadra. Bit će u ovom periodu i onih koji će se kroz probni rad pokušati izboriti za ugovor", dodao je Berberović koji je prethodno kao trener radio u Krajini i U15 reprezentaciji BiH kao asistent. 

Fudbaleri Jedinstva će prvi trening pod Berberovićevim vodstvom odraditi sutra u 11 sati, čime će i zvanično započeti pripreme za proljetni dio sezone u kojem je, kako je navedeno, jedini cilj - opstanak.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Sretno Muhamede, i Tebi i Jedinstvu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi