Jedinstvo predstavilo Jagodića, stadion dobija novo ruho
Foto: Suad Balić

Održana konferencija za medije

Jedinstvo predstavilo Jagodića, stadion dobija novo ruho

U prostorijama NK Jedinstvo danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi šef stručnog štaba Vlado Jagodić.

Jagodić je dobro poznato ime u bh. fudbalu, budući da se radi o treneru koji je vodio U21 selekciju BiH, kao i renomirane klubove u našoj zemlji poput Slobode, Čelika, Borca iz Banjaluke.

Odmah po preuzimanju dužnosti Jagodić je istaknuo da ga očekuje puno posla u bihaćkom klubu. Iako su pripreme trebale ranije startati, vjeruje da će uspjeti pripremiti ekipu na najbolji način za prvenstvo, u kojem će se, kako je istakao, Jedinstvo boriti za sami vrh tabele.

"Oduševljen sam dobrodošlicom, iako smo mi Krajišnici poznati po tome da smo dobri domaćini. Znam gdje sam došao, ambicozan sam i napokon ću nadam se ostvariti i svoje želje, da sa stogodišnjakom uđem u Premijer ligu BiH. Razgovaraćemo sa svima i dati priliku, a na kraju igraće oni koji mogu dati najviše", kazao je Jagodić, pa se osvrnuo na same pripreme.

"Već iduće sedmice putujemo na Jahorinu, gdje ćemo se zadržati dvije sedmice. U tom periodu ćemo dovesti i pojačanja na deficitarnim pozicijama u timu."

Medijima se obratio i novoizabrani predsjednik Ismet Hadžimuratović, koji je najavio sportske i infrastrukturne novine.

"Budući da sam Krajišnik iz Prijedora, nekadašnji fudbaler, a posljednjih decenija u biznisu u i oko fudbala na relaciji Bihać i Sarajevo, započeo sam razgovore sa klubom i gradom krajem prošle godine i evo uspješno smo se dogvorili da investiramo u infrastrukturu glede stadiona, pomoćnog terena i balona za treniranje, tribina, klupskih prostorija u vezi cjelokupnog ambijenta u vezi igranja i navijanja. Također, razgovori sa Miroslavom Ćirom Blaževićem i dogovori sa Vladom Jagodićem, kao i nova imena te pristup treniranju i igranju ukazuje na naše namjere, ozbiljan pristup i garantuje rezultate kroz nekoliko godina", poručio je Hadžimuratović.

Riječ je dobio i menažer marketinga Adnan Bajrić.

"Hvala svima za sve do sada u ovih 99 godina, od osnivača, igrača i trenera, do sponzora i navijača, jer vrijeme je za novo stoljeće i nove pobjede. Vrijeme je za novi pristup fudbalu koji je više od sporta,što je zajednička šansa i interes naše privrede I turizma. Vrijeme je da budemo zajednička adresa i dom za mnoge klubove i škole fudbala u USK-u", rekao je Bajrić.

Uz Jedinstvo je stao i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

"Podrška grada nije nikada bila upitna, ovo je napokon novi pristup Jedinstvu i sa tim će podrška biti veća i gradska imovina koja je vezana za Jedinstvo će biti data na upravljanje klubu."

Iz Bihaća su također najavili i da će Gradski stadion do početka takmičarske sezone biti u novom ruhu. Doprinos tome dat će i navijači učestvovanjem u akciji "jedan navijač - dvije stolice".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
" Keine panik ", sve će se riješiti za " grun tisch " NS F BiH.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti