Sloboda jeste slavila u Bihaću na krilima Kalesića, ali utakmicu je obilježila golčina Smailovića

Igrač Jedinstva postigao prelijep pogodak

Sloboda jeste slavila u Bihaću na krilima Kalesića, ali utakmicu je obilježila golčina Smailovića

E. Oštraković

Fudbaleri Slobode jučer su ostvarili pobjedu u okviru 17. kola Prve lige FBiH. Tuzlaci su gostovali u Bihaću kod Jedinstva i ostvarili su pobjedu od 2:1.

Prva prilika viđena je u 6. minuti. U šansi su bili domaći, ali je Erić odbranio udarac jednog fudbalera Jedinstva.

Velika prilika u 12. minuti za Slobodu. Slaba reakcija odbrane Jedinstva, ali ne koriste Tuzlaci ovaj poklon.

Tri minute kasnije velika šansa i za Jedinstvo. Nakon velike borbe na desnoj strani dobar udarac jednog domaćeg fudbalera, ali lopta ide malo pored stative.

Do vodstva je Sloboda došla u 43. minuti nakon velike greške domaće golmana kojem je ispala lopta. Sve to je pratio Kalesić koji je postigao gol za vodstvo Tuzlaka.

Najljepši trenutak na utakmici, a možda i u kompletnom 17. kolu Prve lige FBiH viđen je u 58. minuti kada je Smailović postigao prelijep pogodak za poravnanje rezultata u Bihaću.

Oglasi

Primio je Smailović van kaznenog prostora i onda na sjajan način matirao Erića koji je dao sve od sebe da ga spriječi, ali u tome nije uspio.

Gol Smailovića možete pogledati na videu od 3:17.

Do novog vodstva Tuzlaci su stigli u 73. minuti utakmice. Nakon gužve pred golom Jedinstva ponovo se najbolje snašao Kalesić koji postiže svoj drugi gol na ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tuzlaci su tako ostali na vrhu tabele sa tri boda više od Stupčanice sa kojom će kako stvari stoje do samog kraja voditi borbu za plasmanu Premijer ligu BiH.

U narednom kolu Sloboda na svom terenu dočekuje ekipu Budućnosti, a njihovi rivali u borbi za prvo mjesto, ekipa Stupčanice, gostuje u Gračanici kod Bratstva.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi