Kalesić sa dva gola srušio Jedinstvo i ostavio Slobodu na vrhu tabele

Tuzlaci osvojili vrijedna tri boda

Kalesić sa dva gola srušio Jedinstvo i ostavio Slobodu na vrhu tabele

E. Oštraković

Posljednju utakmicu u okviru 17. kola Prve lige FBiH u Bihaću su odigrale ekipe Jedinstva i Slobode iz Tuzle. Pobjedu od 2:1 ostvarili su gosti.

Gosti iz Tuzle su, obzirom na stanje na tabeli, bili favoriti uoči ove utakmice, ali naravno očekivala se i velika borba domaćina.

Prva prilika viđena je u 6. minuti. U šansi su bili domaći, ali je Erić odbranio udarac jednog fudbalera Jedinstva.

Velika prilika u 12. minuti za Slobodu. Slaba reakcija odbrane Jedinstva, ali ne koriste Tuzlaci ovaj poklon.

Tri minute kasnije velika šansa i za Jedinstvo. Nakon velike borbe na desnoj strani dobar udarac jednog domaćeg fudbalera, ali lopta ide malo pored stative.

Mogli su domaći do vodstva u 20. minuti. Erić je napravio grešku, ali to igrači Jedinstva nisu iskoristili.

Oglasi

Do vodstva je Sloboda došla u 43. minuti nakon velike greške domaće golmana kojem je ispala lopta. Sve to je pratio Kalesić koji je postigao gol za vodstvo Tuzlaka.

Vrijedi dodati i to da su domaći igrači nekoliko puta u toku prvog poluvremena protestovali kod glavnog sudije, a posebno je to bilo nekoliko minuta prije nego što su primili gol, kada su tražili penal, ali se sudija nije oglasio.

Domaći igrači su dosta bolje ušli u drugo poluvrijeme i bilo je jasno da su krenuli po poravnanje.

Upravo to se desilo u 58. minuti kada je Smailović postigao prelijep pogodak za poravnanje.

Do novog vodstva Tuzlaci su stigli u 73. minuti utakmice. Nakon gužve pred golom Jedinstva ponovo se najbolje snašao Kalesić koji postiže svoj drugi gol na ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je susret završen pobjedom Slobode od 2:1.

Nakon ove pobjede Sloboda je zadržala tri boda prednosti ispred Stupčanice. U narednom kolu Sloboda na Tušnju dočekuje ekipu Budućnosti iz Banovića.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Slabo je ovo.Dva gola iz dvije greške domaćih.Nijedna akcija da je čovjek spomene.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi