Zrinjski sve riješio za pola sata, a onda su svi samo čekali kraj u Mostaru
Sa meča u Mostaru

Plemići u polufinalu Kupa naše zemlje

Zrinjski sve riješio za pola sata, a onda su svi samo čekali kraj u Mostaru

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević

Nakon Sloge, još jedan tim je osigurao plasman u polufinale Kupa naše zemlje.

Radi se o mostarskom Zrinjski koji je danas bez većih problema prošao Jedinstvo iz Bihaća, člana Prve lige FBiH. U prvom meču je bilo 1:0 za Mostarce, a danas u revanšu 2:0.

Zrinjski je poveo već u petoj minuti. Memija ubacuje, Mulahusejnović je na mjestu i to je 1:0. Nakon toga prijeti i Kiš, no ostalo je 1:0. Grešku golmana Karačića mogli su iskoristiti gosti u 21. minuti, ali ide to pored gola.

Kaznio je to Zrinjski šest minuta kasnije. Sa nekih 18 metara lijepo pogađa Lukanić i sve je bilo riješeno, iako je i bilo dilema o tome ko će proći dalje.

Do kraja prvog dijela za Zrinjski su prijetili Šunjić i Malekinušić, ali ostalo je 2:0.

U 48. minuti lijepa akcija Zrinjskog po lijevoj strani, ali gosti su se uspjeli odbraniti. Nakon toga u šansi Kiš, šutira glavom sa par metara, ali nije bio precizan.

Oglasi

Lukanić i Kiš su zatim ponovo pokušavali, no nije bilo preciznosti. Opao je tempo meča u završnici, čekao se samo kraj, pa je zaista i publici bilo blago rečeno dosadno na stadionu.

Jedinstvo je pred sami kraj zaprijetilo preko Sabahudina Jusufbašića, novajlije u redovima Bišćana, ali otišlo je to preko gola Plemića. U 88. minuti Kiš šutira, stativa spašava goste, ali agilni Kiš je dobio aplauze prisutnih navijača.

Podsjetimo, u okviru Kupa BiH danas igraju od 17:30 sati Sarajevo i Borac, dok sutra igraju Velež i Široki Brijeg.

Zrinjski u Wwin ligi za vikend igra protiv Željezničara na svom terenu, tačnije u subotu od 16 sati, dok Jedinstvo igra važan meč u okviru Prve lige FBiH protiv FK Sloboda, lidera na tabeli. Navedeni meč se igra u Bihaću u nedjelju.

Kup BiH, revanš meč četvrtfinala:

HŠK Zrinjski - NK Jedinstvo 2:0, ukupno 3:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

HŠK Zrinjski: Karačić, Brekalo, Zlomislić, Kiš, Mulahusejnović, Malekinušić, Hrvanović, Lukanić, Šunjić, Memija, Magdić.

NK Jedinstvo: Bilić, Alibegović, Stojnić, Jašarević, Imamagić, Jusić, Kojić, Zarić, Smailović, Mizić, Hadrović.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti