Jedna gostujuća pobjeda i sjajna Fiorentina
Foto:EPA

Seria A, 15. kolo

Jedna gostujuća pobjeda i sjajna Fiorentina

S. Bošković

Fiorentina je nastavila da igra sjajno, dok je Napoli napravio kiks u 15. kolu Serije A. 

Fiorentina je na domaćem terenu sa 3:0 slavila protiv Udinesea. Viole su povele preko sjajnog Kalinića u 26. minuti igre, a pitanje pobjednika riješio je Iličić pola sata prije kraja. Pogodio je s bijele tačke. Treći pogodak postigao je Gonzalo pet minuta prije kraja.

Identičnim rezultatom Atalanta je savladala Palermo, a pogotke za domaći tim postigli su Denis i Cherubin u prvom dijelu utakmice. Sve je riješio u 79. minuti De Roon. 


Chievo je s 2:0 savladao Frosinone. Do posljednjih minuta rezultat je bio 0:0, a onda prvo s bijele tačke pogađa Paloshchi, a konačan rezultat postavio je Meggiorini duboko u sudčevoj nadokandi. Empoli je s 1:0 pogotkom Coste savladao Veronu na gostujućem terenu.

U nešto ranije terminu Napoli je poražen na gostovanju kod Bologne rezultatom 3:2. Bologna je nakon prvog dijela igre golovima Destra i Rossettinija vodila 2:0. U drugom dijelu Destro ponovno pogađa za 3:0. Poraz Napolija s dva pogotka ublažio je Higuain u posljednjim minutama utakmice.

Serija A, 15. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bologna - Napoli 3:2 
Fiorentina - Udinese 3:0
Atalanta - Palermo 3:0
Chievo - Frosinone 2:0
Verona - Empoli 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije