Jedna od opcija Lewandowskog je bio klub iz regiona
FOTO: EPA

Kad je bio višak u Legiji

Jedna od opcija Lewandowskog je bio klub iz regiona

  U biografiji Roberta Lewandowskog postoji jedna zanimljiva priča. 

Lewandowski je danas jedan od najboljih napadača na svijetu, međutim u prošlosti je malo nedostajalo da zaigra u Srbiji za Crvenu Zvezdu kojoj je ponuđen od strane Mirka Poledica.

Srbijanski fudbaler je dijelio svlačionicu sa Lewandowskim u Legiji, a kako u prvom timu nije bilo za njega šanse prema viđenju tadašnje struke kluba, sadašnji član Bayerna je imao opciju da pređe na Marakanu.

"Poledicu sam upoznao dok sam igrao u Legiji i sjećam se da m je dosta pomogao kao saigrač. Ponudio mi je pomoć također i kada sam mijenjao klub, ali predlagao je nešto drugo od onog što sam ja zamislio i nije došlo do saradnje u tom smislu. Što se tiče kluba, znao sam šta želim. Tako da je vrlo moguće i da je Crvena zvezda bila jedna od opcija, ali prosto to nije bio moj izbor u tom trenutku", kazao je Lewandowski. 

Poljak je nakon Legije prešao u Znicz Pruszkow, a prije nego što je došao u Bayern još je igrao za Lech i Borussiju.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi