Jedno je sigurno, Vincenzo Spadafora nije optimist

"Ono što se desilo u protekla 24 sata nam ne pomaže"

Jedno je sigurno, Vincenzo Spadafora nije optimist

Italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora je novim izjavama ponovo "zadao udarac" entuzijazmu da će se sezona Serije A, suspendovana zbog pandemije koronacirusa, moći završiti na terenu.

Inače, Spadafora je u proteklom periodu "promijenio ploču" i uglavnom donosi pesimistična predviđanja.

Većina klubova Serije A su ove sedmice počeli organizovati individualne treninge svojih prvotimaca, dok je iz italijanskog zdravstva stigla izjava Sandra Zampe da se lagano ide ka scenariju koji bi dozvolio grupne treininge, ako i nakon 18. maja pandemija nastavi pokazivati znake stišavanja.

Prije nego što su fudbaleri počeli sa individualnim treninzima, svi su testirani na virus Covid-19. Nekoliko pozitivnih slučajeva pronađeno je u Sampdoriji, Fiorentini, Torinu i navodno Milanu.

A to se ministru Spadafori nikako ne sviđa.

"Vijesti o inficiranim igračima tokom proteklih nekoliko dana nisu dobar signal", rekao je Spadafora za SeilaTV Bergamo, pa nastavio:

"Sve dok nemamo procjenu zdravstvene kroize, ne možemo dati konkretan odgovor. Ključna riječ za nas je, pa i nakon zadnjeg sastanka naučnog vijeća o medicinskom protokolu, 'obazrivost'. Naravno, ono što se desilo u posljednja 24 sata ne pomaže."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Danas je već stigla informacija iz Italije da je vlada spremna dozvoliti grupne treninge od 18. maja. Spadafora, međutim, ponovo ne pokazuje optimizam.

"Sljedeće sedmice, prije 18. maja, bićemo u mogućnosti analizirati krivulju i statistike za period nakon popuštanja mjera. Naučni komitet će ubrzo donijeti presudu o FIGC-ovom protokolu... Onda ćemo znati da li su problemi koji su postojali sa protkolom riješeni ili će i dalje, nažalost, ostati problem. Te dvije stvari zajedno će nam omogućiti da donesemo odluku", poručio je ministar Spadafora.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi