Jednostavna poruka Juventusovih ultrasa Danielu De Rossiju

Napušta Seriju A

Jednostavna poruka Juventusovih ultrasa Danielu De Rossiju

A. Čaušević

Danielea De Rossija od sljedeće sezone više nećemo gledati na stadionima u Italiji. Iskusni veznjak je zahvaljujući svojim prije svega srčanim partijama postao zaštitni znak Serije A. 

De Rossi je zbog svog karaktera jedan od rijetkih igrača kojeg su poštovale praktično sve navijačke skupine. Obzirom na veliki broj rivalstava u Italiji da bi neko imao takav status znači da je poseban.

Legendarni fudbaler Rome je upravo bio takav, na terenu borben i agresivan, bez kompromisa prema bilo kome, a pred kamerama i mikrofonima veliki gospodin.

Zaslužio je poštovanje De Rossi i zbog požrtvovanih nastupa u dresu reprezentacije Italije za koju je uvijek davao svoj maksimum.

Vijest od prošle sedmice da nakon 18 godina napušta "svoju" Vučicu je šokirala Apenine, a i navijači su mu na prigodan način odali poštovanje.

De Rossija su ispoštovali i ultrasi Juventusa, ovom fudbaleru uz Lazio najmržeg protivnika obzirom na broj trofeja koje je Stara dama pokupila prije Vučice.

"Ćao De Rossi. Prvo čovjek, a onda igrač", poručili su članovi Juventusove Curve sud svjetskom prvaku iz 2006. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, navijači Rome se ne mire sa De Rossijevim odlaskom i načinom na koji je okončana saradnja. Do sada su nekoliko puta protestvovali, a tako će biti i u nedjelju kada će se ovaj 35-godišnjak oprostiti od Olimpica.

De Rossi se još uvijek nije odlučio za koga će nastupati od naredne sezone. Izvjesno je da će to biti van Evrope. Interes je počela pokazivati Boca Juniors.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi