"Je*em te u usta škrbava, popuši ga malo purgeru": Savićević objasnio šta se desilo prije 20 godina

"Je*em te u usta škrbava, popuši ga malo purgeru": Savićević objasnio šta se desilo prije 20 godina

S. Pašalić

Slavni nogometaš Dejan Savićević u razgovoru za Sport Klub je konačno objasnio zašto se verbalno sukobio sa jednim naviječem prije 20 godina dok je davao intervju.

Tog 9. oktobra 1999. godine u Zagrebu se trebala igrati utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2000. godine između Hrvatske i Jugoslavije.

Savićević je prilikom davanja intervjua žestoko izvrijeđao jednog navijača koji mu je u prolazu dobacio "Ti si gov*o", na šta mu igrač Jugoslavije nije ostao dužan.

"Je*em te u usta da te je*em. U ta škrbava usta te je*em! Dođi vamo, pi*ko jedna, popuši ga malo, purgeru! Dođi, purgeru!" urlao je tada Savićević, a zatim nastavio pričati kao da se ništa nije desilo.

"Davao sam izjavu i čujem stalno neko dobacuje uvrede. U jednom trenutku mi je bila puna glava psovki i prozivki. Okrenuo sam se i vidio čovjeka od metar šezdeset, sedamdeset. Nosio je dres sa šahovnicom, crnu jaknu i donji dio nekakve trenerke. Nije imao dva zuba u glavi. I tada sam izgovorio onu psovku", prisjetio se Savićević i nastavio:

"Nisam ponosan na te riječi, naravno. Ne bih volio da me pamte po tome", rekao je Crnogorac koji je dodao kako mu je redatelj tada obećao da te riječi neće biti objavljene.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Zamolio sam ga da to izreže, a on mi je kazao "naravno, Dejo". Želudac mi se okrenuo kada sam nekoliko mjeseci kasnije vidio snimku. Možete zamisliti šta sam mu izgovorio", zaključio je Savićević, a ovaj snimak je vrlo brzo postao hit na internetu.

Top Komentari

Adnanos
E da nije tebe ja se nebi bezbroj puta nasmijao dok sam isao na fakultet. Ovo je intrervju najbolji ikad. Deja je napravio pravi cirkus. Svaka cast
4 1
Benjamingst
Dejo he legenda
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi