Jerome Boateng šokiran odlukom Lowa: Sve ja to poštujem, ali...
Jerome Boateng je bio jedan od ključnih igrača reprezentacije Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine

Igrač Bayerna se oglasio

Jerome Boateng šokiran odlukom Lowa: Sve ja to poštujem, ali...

S. Pašalić

Joachim Low je danas odlučio da otpiše trojicu igrača iz reprezentacije Njemačke.

Tako su trojica igrača Bayerna Jerome Boateng, Mats Hummels i Thomas Muller završili sa svojim nastupima za najbolju njemačku vrstu.

Jerome Boateng je izjavio kako je tužan zbog toga što ga je Joachim Low otpisao i insistira da još uvijek može igrati na najvišem nivou.

Boateng, Hummels i Muller su bili tio tima koji je 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a nakon što je Njemačka na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji završila svoj nastup u prvoj rundi njemačka javnost je kritikovala i Joachima Lowa, ali i upravo ova tri igrača.

Njemačka je u grupi sa Švedskom, Meksikom i Južnom Korejom završila na posljednjem mjestu u grupi sa osvojena tri boda iz tri utakmice.

"Tužan sam zbog ove vijesti jer je za mene uvijek bila velika stvar da predstavljam svoju zemlju. Ipak, poštujem i razumijem odluku selektora", napisao je Boateng na svom Instagram profilu.

"I sam sam bio mlad igrač i čekao da zamijenim starije igrače u reprezentaciji. Lično mislim da još mogu igrati na najvišem nivou i to ću nastaviti raditi i u budućnosti", dodao je Boateng.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Uvijek je lijepo prisjetiti se lijepih trenutaka koje sam proveo u reprezentaciji. Bio sam ponosan kada sam nosio dres reprezentacije i nikada neću zaboraviti ljeto 2014. godine. Sretno ekipi u budućnosti!", završio je igrač Bayerna.

Jerome Boateng je bio jedan od ključnih igrača u reprezentaciji Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i znatno je dao je veliki doprinos osvajanju naslova prvaka svijeta.

Top Komentari

Sejo1979
Tako se radi i vrjeme je da ih otpise sva trojica su bili losi u rusiji pogilotavo Muller
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi