Za propast karijere krivi Kolašinca, a sada je pred potpisom o kojem nikad nije ni sanjao
Foto - Reuters / AFP

Jese ide u Brazil

Za propast karijere krivi Kolašinca, a sada je pred potpisom o kojem nikad nije ni sanjao

Midhat Šljivak

Nekadašnja zvijezda španskog fudbala Jese Rodriguez ima novi klub. Karijeru će kontroverzni fudbaler nastaviti u Brazilu i to u ekipi Coritibe.

Jese Rodriguez je našao novi klub. Iz godine u godinu ovaj 30-godišnjak luta iz kluba u klub, a sada će put Brazila, gdje je dogovorio uslove s ekipom Coritibe.

Klub još nije zvanično potvrdio da je španski ofanzivac novi član kluba, ali to radi određenim tragovima, pa su navijači veoma brzo shvatili o kome se radi.

Tako će Jese potpisati i za osmi klub u posljednjih sedam godina. On je nastupao za PSG, Las Palmas, Stoke, Betis, Sporting, Ankaragucu i Sampdoriju.

Oglasi

Nigdje se nije previše naigrao osim u Las Palmasu. Više je pravio skandala nego što je igrao fudbal, pa nije nikakvo čudo što mu je karijera u ogromnom padu.

A on za uništenu karijeru i danas krivi reprezentativca Bosne i Hercegovine Seada Kolašinca. Uvjeren je kako je start bh. defanzivca u duelu Real Madrida i Schalkea bio s namjerom da ga povrijedi.

Desilo se to u martu 2014. godine. Jese je ostao ležati nakon duela s Kolašincem i ispostavilo se da je doživio tešku povredu koljena nakon koje više nikada nije bio isti.

"Dosta sam razmišljao o tom trenutku. Nikad se nisam želio porediti s bilo kim, ali uvjeren sam da bih postao nezamjenjiv član prvog tima Real Madrida. U to sam siguran. Smatram da je bilo namjere u tom startu.", rekao je prije nekoliko godina Jese za Marcu.

Jese je produkt omladinske škole Reala. Za prvi tim je odigrao 94 utakmice i postigao je 18 golova, te se smatrao zvijezdom u najavi.

Ipak, detalj iz 2014. godine mu je promijenio tok karijere. Više nije bio isti igrač, a dvije godine kasnije je potpisao za PSG, gdje je trebao da se vrati na veliku scenu.

U tome nije uspio. Krenulo je lutanje od kluba do kluba i mnogo je više pravio scene van terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi