Jutros potpisao: Jese Rodrigeuz iznenadio novim klubom

Španac nastavlja da 'luta'

Jutros potpisao: Jese Rodrigeuz iznenadio novim klubom

E. Škorić

Bivši igrač Real Madrida i PSG-a, Jese Rodriguez (29), napokon je pronašao klub u kojem će nastaviti svoju karijeru.

Španski napadač je u četvrtak prošao ljekarski pregled, a jutros je zvanično potvrđen kao najnovije pojačanje Sampdorije.

Ovaj 29-godišnjak raskinuo je ranije ugovor s turskim Ankaragücüom u januaru, te je neko vrijeme bio u potrazi za novim timom, da bi sada pronašao utočište u italijanskoj ekipi koja se bori za opstanak.

Sampdoria se muči u Seriji A i zauzima 19. mjesto na tabeli s 10 bodova u 21 utakmici. Trenutno su osam bodova ispod 17. Spezije i zabili su samo 10 golova u ovoj sezoni.

U ponedjeljak dočekuju Inter na svom Stadio Ferrarisu, a to bi mogla da bude prilika za Jesea da upiše svoj zvanični debi za novi klub.

Jese je ugovor s Đenovljanima potpisao do kraja sezone. Radi se o dvostrukom osvajaču Lige prvaka s Realom, a za velikana iz Madrida odigrao je 94 utakmice i postigao 18 golova.

Za PSG je u 18 utakmica postigao dva gola. U karijeri je još igrao za Sporting, Betis, Las Palmas.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim toga, dosta je u medijima zbog drugih stvari. Španac je prije nekoliko godina bio u centru pažnje kada ga je bivša djevojka Aurah Ruiz optužila da je zanemario njihovo dijete koje ima zdravstvenih problema, te da ga uopšte nije briga.

Jese već ima petero djece s tri različite žene. Ovaj nogometaš ima dvoje djece s Melody Santanom, dvoje sa Janirom Barm koja je bila njegova djevojka do prošle godine, te jedno s Aurah Ruiz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti