Ne prijeti samo Juventusu oduzimanje bodova

Sampdorija u velikom problemu

Ne prijeti samo Juventusu oduzimanje bodova

Esmer Oštraković

Juventus nije jedini klub i Seriji A kojoj prijeti oduzimanje bodova. Naime, ukoliko do 16. februara ne isplati plate igračima i zaposlenima u klubu za posljednja tri mjeseca 2022. godine bodovi će biti oduzeti Sampdoriji.

Mediji iz Italije prenijeli su informaciju kako je Sampdoriji potrebno 11 miliona eura da bi riješila dug koji ima prema igračima i zaposlenicima u klubu.

Navodno, osim toga je potrebno i dodatnih skoro 50 miliona eura kako bi klub uspio riješiti sve probleme koje trenutno ima.

Na razočarenje navijača ovog kluba, italijanski mediji su došli do informacija kako vlasnici kluba, porodica Ferrero, to neće uraditi.

Navodno, ekipi Sampdorije prijeti oduzimanje više od petanest bodova koliko je bilo oduzeto Juventusu zbog finansijskih maverzacija.

Predsjednik ovog kluba prije nekoliko dana dobio je omotnicu u kojoj je bio metak, te se jako ružne stvari dešavaju, a vezane su za Sampdoriju.

Oglasi

Bomba na Apeninima: Juventusu se oduzima još 20 bodova, biti će zakovani za samo dno!

Nakon što su dobili kaznu zbog koje im je oduzeto petnaest bodova, Juventus se nalazi u novim velikim problemima, te mu prijeti oduzimanje dodatnih 20 bodova.

Ukoliko se to desi onda će to ovaj klub odvesti u grčevitu borbu za opstanak u ligi, a tome se apsolutno niko nije mogao nadati.

Italijanski mediji otkrili su detalje u vezi sa novom istragom, a ovaj put se radi o manevru sa platama koje je Juventus izveo u periodu koronavirusa.

Igrači Juventsusa su tako 2020. godine javno objavili da se odriču jednog dijela svojih plata kako bi pomogli klubu da lakše prebrodi krizu izazvanu pandemijom.

Čelnici Juventusa su u tajnosti sa njima dogovorili punu isplatu plata koju neće prijaviti savezu niti prikazati u finansijskim izvještajima.

Upravo to je postalo predmet istrage, a italijanski mediji tvrde da se Juventus nalazi u velikim problemima, te da im slijedi još teže razdoblje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tužilac je spreman da traži minimalnu kaznu oduzimanje barem dvadeset poena u slučaju manevra sa platama, te će to biti mnogo gore nego u slučaju kapitalne dobiti. Uz kaznu od 15 oduzetih bodova, Juventus će biti na posljednjem mjestu u Seriji A", navode italijanski mediji.

Juve trenutno ima 23 boda, što praktično znači da bi u tom slučaju ostali na samo tri osvojena poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi