Jesmo li svjesni ko su Ronaldo i Messi?
Ronaldo i Messi su deset godina zaredom osvajali Zlatne lopte, a taj niz je ove godine prekinuo Luka Modrić.

Imamo čast živjeti u njihovom vremenu

Jesmo li svjesni ko su Ronaldo i Messi?

Argentinski mađioničar Leo Messi večeras je imao svoju predstavu u Valenciji prilikom gostovanja Barcelone kod Levantea.

Barca je pobijedila 5:0, a Messi je postigao tri gola i upisao dvije asistencije.

To je bio ukupno 43. hat-trick za Argentinca u dresu Barcelone čimi je skoro stigao Cristiana Ronalda. Podsjetimo, Portugalac je u dresu Reala postigao 44 hat-tricka.

Inače, kada gledamo sve nastupe u karijerama ova dva nogometna genija, treba reći da je Ronaldo još uvijek malo uspješniji jer ima 51 hat-trick, dok Leo Messi ima dva manje.

Uspjesi Ronalda i Messija

Vjerovatno još uvijek nismo ni svjesni (barem ne onoliko koliko bi trebali biti) da živimo u vremenu Ronalda i Messija.

U nastavku ćemo nabrojati samo neke od njihovih individualnih i timskih uspjeha:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada govorimo o timskim uspjesima, Ronaldo je osvojio pet Liga prvaka, dvije titule prvaka Španije, tri titule prvaka Engleske, dva Kupa Kralja, dva Liga kupa Engleske, dva FA Cupa, dva Superkupa Španije, sedam Svjetskih klupskih prvenstava, tri UEFA Superkupa, portugalski kup, dva engleska Superkupa, Evropsko prvenstvo sa Portugalom...Individualno je čak 16 puta bio najbolji strijelac nekog takmičenja te je osvojio nestvarnih pet Zlatnih lopti.

S druge strane, Messijeva statistika je gotovo ista. Timski je osvojio jednu manje Ligu prvaka (četiri), u velikoj je prednosti jer je osvojio devet nacionalnih prvenstava (sa Barcom), a Ronaldo je ukupno osvojio pet (tri Manchester, dva Real), šest puta je osvojio Kup Kralja, osam puta Superkup Španije, šest puta Svjetsko klupsko prvenstvo, tri puta UEFA Superkup, prvak je svijeta sa U-20 reprezentacijom Argentine te ima i jednu olimpijsku medalju. Individualno je osvojio također nestvarnih pet Zlatnih lopti i također je 16 puta bio najbolji strijelac nekog takmičenja.

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Razumijem da postoji puno ljudi koji to ne mogu reći javno. Kada bi svako ostavio po strani boje kluba kog brani i bio objektivan, nemoguće je zamisliti da postoji neko ko misli da Messi nije najbolji.
49 37
LOLLOL
Znao sam da je Lendo autor kad sam vidio članak. Svi o Messiju, ali Lendo mora ubaciti Ronalda nekakvim svojim gramatickim vratolomijama... E moj Lendo moj.
31 36

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi