Lovro Majer karijeru nastavlja u Bundesligi, Dinamo će zaraditi pravo bogatstvo?

Ima zanimljivu ponudu

Lovro Majer karijeru nastavlja u Bundesligi, Dinamo će zaraditi pravo bogatstvo?

E. Čaušević

Hrvatski fudbaler Lovro Majer ove sezone igra odlično u dresu zagrebačkog Dinama.

Ovaj 23-godišnji veznjak je jedan od ponajboljih igrača kluba s Maksimira, te je sjajnim igrama na sebe skrenuo pažnju nekoliko evropskih klubova.

U januaru se špekulisalo da će Majer napustiti Dinamo jer je za njega ponudu poslao Marseille, ali Modri su tada odbili ponudu francuskog kluba i odlučili su da Majer ostane do kraja sezone.

Tada je Dinamo izborio nokaut fazu Evropske lige i u klubu su odlučili da je najbolje za njih da odbiju Marseille i da Majer ostane u ovom timu.

Međutim, jasno je da će zagrebački klub ovog ljeta teško zadržati Majera u svom timu, ali očekuje se da će inkasirati odličnu sumu novca od njegove prodaje.

Njemački Bild objavio je danas da je interes za Majera pokazao Eintracht Frankfurt i da se očekuje da početkom narednog mjeseca počnu pregovore s Dinamom.

Bild je objavio da Dinamo traži 15 miliona eura za ovog veznjaka, te da će Frankfurt vjerovatno pristati na ovu sumu. Očekuje se da će platiti odmah 10 miliona eura, a ostatak kroz bonuse.

U januaru je Marseille nudio 12 miliona eura za Majera, ali je Dinamo bio odlučan da ga ostavi u ekipi što se pokazalo kao dobar potez.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Majer je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 49 utakmica u dresu Dinama, te je uspio postići 11 golova i dodati još 14 asistencija.

Također, svojim odličnim igrama našao se i na širem spisku Zlatka Dalića za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

davide.azzurri
Fk Torpedo proda svog najboljeg igraca za 200 kg hurmi
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti