Biti selektor Iraka može biti opasan posao, sinoć je to Španac saznao na press konferenciji

Novinari su izgubili kontrolu

Biti selektor Iraka može biti opasan posao, sinoć je to Španac saznao na press konferenciji

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Iraka vodila je do 95. minute protiv Jordana sa 2:1, ali onda veliki šok. Jordan je preokrenuo na 3:2 i srošio snove Iračana koji su bili tako blizu četvrtfinalu Azijskog kupa.

Kada su reprezentativci Jordana stigli do 2:2, izgledalo je da će se putnik u četvrtfinale tražiti u produžecima, ali je Al Rashdan pogodio za 3:2 za muk i nevjericu na dijelovima tribina na kojima su bili smješteni navijači Iraka.

Nakon utakmice, ružne scene na press konferenciji, kada je irački selektor Jesus Casas držao govor. Španski stručnjak je na udaru jer je Irak ispao, a smatrao se favoritom svoje grupe.

Nekoliko novinara ljutito je krenulo prema Casasu tokom press konferencije, a optužuju ga da je dao nekoliko intervjua španskim medijima tokom turnira i da uopšte nije bio fokusiran na nastup Iraka.

Oglasi

"Niko od trenera reprezentacija koje su prošle u osminu finala nije davao intervjue prije svojih utakmica , kako je moguće da vam to pada na pamet? Šteta", rekli su neki od novinara u prostoriji, dok je osiguranje moralo reagovati kako bi spriječio novinare da priđu treneru.

Irački tisak je na kraju napustio prostoriju i ostala je samo mala grupa stranih novinara, pred kojima je Casas požalio što se dogodilo i opravdao se da intervjui koje je dao nisu utjecali na učinak njegovog tima.

Isto tako, Španac je uvjeravao da se ne osjeća zabrinuto za svoju budućnost na čelu iračke reprezentacije - koju vodi od 2022. - te je ponovo potvrdio da je cilj arapske reprezentacije plasirati se za Svjetsko prvenstvo 2026., koje će se održati u SAD, Kanadi i Meksiku.

"Ovako mi se nikada nije dogodilo, ali ne znam hoće li mi se opet dogoditi. Imajte na umu da je kod nas dosta drugačije. Nisu akreditirani mediji. Dovoljno je imati 'Instagram' račun i 100.000 pratitelja ili 'Youtube' kanal. Nisu profesionalci. Teško se uspoređivati ​​s nekom drugom zemljom", poručio je napadnuti selektor Iraka.

Intervju je odjednom postao središte kontroverzi, a gostujući u jednoj španskoj emisiji objasnio je šta se dešavalo tokom press konferencije.

"Rekao sam im da smo dobili tri utakmice dajući intervjue. Međutim, pitali su me o tome drugi i treći put, na što sam odgovorio jednosložno: 'Da, normalno je davati intervjue' . Ali novinar ustaje i ostali se dižu i počinju prijetnje. Nastaje mala zbrka. Htjeli su prekinuti press konferenciju, ali ja kažem 'ne' jer "Ostali mediji zaslužio konferenciju za novinare."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti