Preminuo je jedan od najboljih napadača koje je Engleska ikad imala

Preminuo legendarni Jimmy Greaves

Preminuo je jedan od najboljih napadača koje je Engleska ikad imala

E. Škorić

Legendarni Tottenhamov napadač Jimmy Greaves preminuo je danas u Londonu u 82. godini.

Tottenham je potvrdio ovu tužnu vijest i emotivno se oprostio od jedne od najvećih legendi u klupskoj historiji.

"Otišao je jedan od najboljih napadača kojeg je ova zemlja ikad imala. Takvog igrača nogomet više nikad neće vidjeti. Iskazujemo iskrenu sućut supruzi, četvero djece i desetero unučadi", objavio je, između ostalog, Tottenham.

Kroz karijeru je Greaves odigrao 57 mečeva za Englesku te je dao 44 gola, pa je četvrti najbolji strijelac u historiji ove zemlje. Ispred njega su ostali jedino Gary Lineker sa 48 golova, Bobby Charlton sa 49 i Wayne Rooney sa 53 gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Tottenham je igrao od 1961. do 1970. godine te je u 379 mečeva u dresu Spursa postigao 266 golova. S 37 golova je u sezoni 1962/63 bio najbolji strijelac prvenstva, što je i danas rekord.

Osim za Tottenham, igrao je još za Chelsea, Milan i West Ham te neke niželigaše, a karijeru je okončao 1980. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi