Čovjek kojem se divio i čuveni Ronaldinho: "Lopta je radila šta god je on htio"
Foto - EPA

JJ Okocha je bio majstor svih majstora

Čovjek kojem se divio i čuveni Ronaldinho: "Lopta je radila šta god je on htio"

Midhat Šljivak

Brazilac Ronaldinho jedan je od najboljih fudbalera koji su se ikad pojavili.

Njegove majstorija na teren zauvijek će ostati upamćeni, a interesantno je svakako da je i Ronaldinho bio impresioniran onim što je na terenu radio legendarni JJ Okocha.

Ovaj dvojac je zajedno igrao u PSG-u. Okocha je za Parižane nastupao od 1998. do 2002. godine, dok je Ronaldinho stigao 2001. godine i ostao je dvije sezone na Parku prinčeva.

Ronaldinho je ostao impresioniran onim što je sa loptom radio čuveni Nigerijac.

"JJ Okocha. Kakav igrač. Tog čovjeka je lopta slušala", rekao je Ronaldinho i nastavio je:

"Na treningu bismo svi stali i gledali njegove majstorije. Sve što je želio da lopta uradi, ona bi to napravila".

Ronaldinho smatra da je Okocha napravio grešku što je otišao u Englesku.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Previše je bio zaluđen odlaskom u Englesku. Meni se ta njegova odluka nije dopala. Da je otišao u Italiju ili Španiju, mogao je koristiti svoje vještine bez problema. Moga je igrati za velike timove u La Ligi i Seriji A. Tamo su voljeli takve igrače, ali u Engleskoj ne", smatra Ronaldinho.

Okocha je evropsku karijeru počeo u njemačkoj Borussiji Neunkirchen, a zatim je igrao za Eintracht, Fenerbahče, Bolton Qatar SC i Hull City.

Top Komentari

Adnanos
Dobar
3 0
Miskee
Vrh igrač
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi