Sarajevo pregovora s Adukorom oko raskida saradnje

Stigla potvrda iz Bordo kluba

Sarajevo pregovora s Adukorom oko raskida saradnje

A. Čaušević

Joachim Adukor bi uskoro mogao postati još jedan igrač sa epitetom "bivšeg fudbalera FK Sarajevo".

Adukor je u ovom trenutku mnogo bliže odlasku nego ostanku na Koševu što je potvrđeno iz FK Sarajevo za SportSport.ba.

Naime, osvajač Kupa BiH iz prošle sezone i defanzivac iz Gane pregovaraju oko raskida saradnje nakon što su obje strane pokazale interes da se ugovor raskine.

Adukor je imao određenih komplikacija prilikom povratka iz Gane zbog čega praktično nije prošao pripreme sa sarajevskim premijerligašem.

Očekuje se da 28-godišnjak i Sarajevo uskoro pronađu zajednički jezik te ova priča dobije konačan epilog sa zadovoljstvom za obje strane.

Adukoru je ovo drugi mandat u Bordo klubu i prema svemu sudeći će ga završiti sa osvojenim Kupom BiH. Bio je i član generacije koja je 2019. godine osvojila duplu krunu.

Oglasi

U međuvremenu je nastupao za mađarski Diosgyor. Ranije je nastupao u Grčkoj, Francuskoj, Portugalu, Švedskoj...

Ianče, Goran Sablić će uskoro na raspolaganju imati Darka Lazića i Vicka Ševelja koji još uvijek nisu registrovani, ali i taj proces će biti uskoro završen.

Za njih dvojicu su stigli neophodni međunarodni tranfer ceritifikati (ITC) iz saveza pod čijim okriljem se takmiče njihovi bivši klubovi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Preostalo je da Ševelj i Lazić uskoro dobiju radne i boravišne dozvole nakon čega će biti i kompletiran proces registracije. A, upravo radna i boravišna dozvola mogu praviti probleme jer za njihovo izdavanje potrebno je da klub dobije potvrdu i od Poreske uprave da nema dugovanja.

Kako sada stvari stoje teško je vjerovati da će ova dva defanzivca konkurisati za revanš susret Konferencijske lige protiv Milsamija u četvrtak, i meč prvog kola Premijer lige protiv Tuzla Cityja, no dobijanjem certifikata proces registracije je zapravo počeo, a sada bordo administraciji preostaje onaj teži dio.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Pi.zda li ti materina, prvi put nas izradis, kontas mozes bolje. Kad vidis da si mrtav igrac u jacim ligama, vracas se da ti ozivimo karijeru, a onda nas opet izradis. Fuj ****o odvratno.
9 4
Realist
Ne pregovara nego je preko odvjetnika raskino ugovor i tužio klub zbog neisplaćenih dugovanja
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi