Bivši fudbaler Sarajeva je godinu dana bio bez kluba, a sada ide na egzotičnu destinaciju

Pridružuje mu se i bivši prvotimac Željezničara

Bivši fudbaler Sarajeva je godinu dana bio bez kluba, a sada ide na egzotičnu destinaciju

Haris Zilić

Mnogi se zaljubljenici u Premijer ligu Bosne i Hercegovine zasigurno se sjećaju bivšeg veznjaka FK Sarajvo, Joachima Audkora koji je dres Bordo tima nosio u dva navrata.

Adukor je skoro godinu dana bio bez kluba nakon rastanka sa kazahstanskim Aktobeom počektom januara ove godine.

Ovaj 30-godišnjak se uspio skrasiti nakon 11 mjeseci potrage za klubom, a destinacija je prava egzotika. Adukor karijeru nastavlja na Malti u redovima tamošnjeg prvoligaša Sliema Wandereresa.

🚨 OFFICIAL: Joachim Adukor JOINS Sliema Wanderers FC! 🔵✍️ We are very thrilled to announce the exciting addition of...

Posted by Sliema Wanderers FC on Monday, November 20, 2023

Dres Sarajeva Adukor je nosio od 2017. do 2019. godine, zatim i u sezoni 2020/2021. Između dvije epizode u Sarajevu bio je član mađarskog Diosgyora, a ranije je još igrao za Gefle, Trofense, OFI Cretu, skupio je i pet nastupa za reprezentaciju Liberije.

Oglasi

Interesantno da je klub sa Malte doveo i bivšeg fudbalera Željezničara, a riječ je 20-godišnjem Denisu Kovačeviću koji na Maltu dolazi nakon neuspješne epizode u turskom Istanbulsporu.

Kovačević ima i tri nastupa za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a u Željezničar je došao iz austrijskog Kapfenberga 2021. godine i nije se puno naigrao na Grbavici.

🚨OFFICIAL: Denis Kovacevic SIGNS for the Blues! 🔵✍️ We are very excited to announce the signing of 20-year-old Bosnian...

Posted by Sliema Wanderers FC on Tuesday, November 21, 2023

Što se tiče Slieme oni su dobro otvorili novu sezonu na Malti i nakon sedam kola tamošnje Premier lige zauzimaju četvrtu poziciju sa 13 osvojenih bodova. Cilj kluba je izlazak na evropsku scenu naredne sezone.

Sliema je jedan od najtrofejnijih klubova na Malti sa 26 titula prvaka, a 21 put su osvajali Kup Malte. Posljednju titulu prvaka osvojili su 2005. godine, posljednji Kup 2016. godine, a posljednji nastup u Evropi imali su 2015. godine, tako da navijači dugo čekaju prave rezultate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi