Još jedan Bosanac u Superligi Turske

Denis Kovačević potpisao za Istanbulspor

Još jedan Bosanac u Superligi Turske

Adnan Beganović

Aldinu Čajiću i Adiju Mehremiću se u Istanbulsporu pridružio i mladi 19-godišnji Denis Kovačević.

Mladi bosanskohercegovački 19-godišnji fudbaler Denis Kovačević novi je član turskog superligaša Istanbulspora.

U smiraj prelaznog roka 19-godišnji fudbaler koji je u prošloj sezoni bio član Željezničara, ostvario je "transfer života".

Kovačević, koji je osim za Željezničar nastupao i za člana austrijske Erste Lige Kapfenberg, te za omladinske selekcije St.Poltena stavio je potpis na višegodišnji ugovor, a da je transfer realizovan potvrdili su i iz turskog kluba na zvaničnim stranicama.

"Dobro nam došao Denis Kovačević. Naš mladi igrač, zajedno sa našim predsjednikom, potpisao je ugovor koji ga veže za naš klub nakon što je uspješno prošao liječničke preglede", naveli su na službenoj Facebook stranici iz Istanbulspora.

Devetnaestogodišnji fudbaler je svojevremeno nastupao i za omladinske selekcije naše zemlje, a ukupno je za U18, U19 i U21 odigrao šest utakmica.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, osim Kovačevića dres Istanbulspora nose još dva bosanskohercegovačka fudbalera, Aldin Čajić i Adi Mehremić koji je malo prije Kovačevića potpisao četverogodišnji ugovor sa ovim klubom.

Dodajmo i da je Istanbulspor u dosadašnjem dijelu turskog prvenstva odigrao četiri utakmice te da je ostvario jednu pobjedu i tri poraza.

Top Komentari

PRESEDAN
Kakvog ovaj menadžera ima,sunce ti....
0 0
vinkomarinovic
**** IZET pojedince ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi