U Realu ponižen kao niko, ali u Velsu je junak nad junacima: Nova čarolija Garetha Balea

Spektakularan gol

U Realu ponižen kao niko, ali u Velsu je junak nad junacima: Nova čarolija Garetha Balea

Midhat Šljivak

Gareth Bale doveo je Vels u vodstvo protiv Austrije u susretu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Prekrižena zvijezda Real Madrida pokazala je da u svojim nogama još uvijek ima čarolije i da je možda neprevedno ostao bez mjesta u Madridu.

Igrala se 25. minuta kada je Bale postigao spektakularan gol. Postavio je loptu na slobodnjak i zatim je spektakularno pogodio.

OVDJE pogledajte gol.

Ancelotti potvrdio za Balea ono što svi već znaju: "Želi da završi priču..."

Gareth Bale je prije skoro devet godina stigao kao veliko pojačanje u Real Madrid iz Tottenhama, ali čini se da nije uspio da opravda očekivanja.

Kraljevski klub je za Balea izdvojio čak 100 miliona eura na ljeto 2013. godine, no mnogi navijači Real Madrida smatraju da Velšanin nije ispunio ono što se od njega očekivalo u dresu ovog kluba.

Oglasi

Bale je s Real Madridom uspio da osvoji skoro sve što je mogao, ali njegov boravak u madridskom klubu bio je ispunjen s nekoliko skandala i "svađa" s navijačima ovog kluba.

Nakon što se ljetos vratio s posudbe iz Tottenhama mnogi su bili iznenađeni što je Bale odlučio i ove sezone da ostane u Real Madridu, ali se ispostavilo da to nije bila baš najbolja odluka za njega.

Odigrao je svega četiri utakmice u dosadašnjem dijelu sezone i uspio je postići samo jedan pogodak. Njegov ugovor s Realom ističe na kraju sezone i sada je već jasno da Bale neće ostati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

I trener ovog tima Carlo Ancelotti potvrdio je na press konferenciji da će Bale najvjerovatnije napustiti kraljevski klub na kraju ove sezone i to kao slobodan igrač.

"Bale je imao dosta problema s povredama ove sezone, a ističe i njegov ugovor. Možda nije dovoljno dobro motivisan, ali želi da završi priču u Real Madridu onako kako zaslužuje. Važno je da Bale završi dobro svoju priču u Realu jer je to zaista zaslužio", rekao je Ancelotti.

Top Komentari

kostro
Gospodin
9 0
Thierry.Henry
Vise je on dao Realu nego Real njemu .igrac dobar , nema dileme..Ali poceli njega ****ti U realu pa onda i on jene njima znanje..
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti