Na tribinama bilo 34.435 navijača Frankfurta: Laporta najavio žestoke kazne, imena se već znaju!

Održao vanrednu press konferenciju

Na tribinama bilo 34.435 navijača Frankfurta: Laporta najavio žestoke kazne, imena se već znaju!

Endin Čaušević

Predsjednik Barcelone, Joan Laporta, održao je danas vanrednu press konferenciju povodom scena na tribinama na meču protiv Eintracht Frakfurta.

Poznato je da je katalonski klub ispao iz Evropske lige prošlog četvrtka jer je u revanšu četvrtfinala ovog takmičenja poražen na svom stadionu od Frankfurta sa 3:2.

Međutim, glavna tema fudbalske javnosti bili su navijači gostujućeg tima koji su u velikom broju došli u Barcelonu. Nikome nije bilo jasno otkud preko 30.000 navijača Frankfurta na tribinama Camp Noua jer su dobili svega 5.000 ulaznica.

No, oni su uspjeli da kupuju karte na razne načine, a čak su i od navijača Barce koji imaju sezonske ulaznice kupovali karte da prate ovaj meč, te je cijena jedne ulaznice bila čak 500 eura.

Laporta je odmah nakon utakmice objavio da će klub pokrenuti istragu da utvrdi otkud toliko navijača Frankfurta na tribinama, a danas je na press konferenciji otkrio nekoliko konkretnih informacija.

"Zvanično, imamo listu s imenima i prezimenima 7.800 sociosa koji su prodali svoja mjesta na Camp Nouu navijačima Eintrachta. Za ovu brojku imamo konkretne dokaze, a postoje sumnje da je znatno više sociosa prodalo karte Nijemcima. Poduzet ćemo konkretne mjere protiv njih. Ti sociosi su karte kupili s popustom od 50%, a onda ih prodavali gostujućim fanovima za znatno veću svotu novca", rekao je Laporta i nastavio.

Oglasi

"Ovaj skandal je uzrokovan preprodajom karata od strane sociosa te nedozvoljenom prodajom karata navijačima Eintrachta od strane turističkih agencija i nezvaničnih kompanija koje se bave prodajom. Karte namijenjene našim navijačima su prodavali navijačima Eintrachta za više novca. Raskidamo ugovore s njima".

"Svojevremeno smo uspješno odstranili huligane s Camp Noua. Sada ćemo raskinuti ugovore s kompanijama za prodaju karata s kojima je klub sarađivao već godinama. Isto veče sam se izvinio Xaviju. Da su na tribinama bili naši navijači, siguran sam da bi i ishod utakmice bio drugačiji. Igrači su se osjećali kao da igraju u gostima. Preuzimamo punu odgovornost, ali ovo što se desilo s kartama je ciljano napravljeno od strane malicioznih osoba i grupa".

"Nakon utakmice su nas iz UEFA-e zvanično obavijestili da smo uradili sve što je bilo u našoj moći da na stadionu ne bude više od dozvoljenih 5.000 fanova Eintrachta. Svjesni smo da su mnogim navijačima karte preskupe i izvršit ćemo reviziju cijena. Međutim, konkretno za utakmicu s Eintrachtom, sociosi su karte plaćali po 22 eura, što je poprilično jeftino u modernom fudbalu."

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Laporta je potvrdio da je na tribinama Barceloninog stadiona bilo preko 30.000 navijača gostujućeg kluba što je nezapamćena sramota za ovaj klub.

"Na Camp Nouu je bilo čak 34.435 navijača njemačkog kluba. Nedopustivo i neoprostivo. Imamo sistem koji spriječava kupovinu karata van Španije. Međutim, taj sistem je zakazo zahvaljujući orkestriranosti nekoliko velikih grupa te su fanovi Eintrachta uspjeli zaobići taj sistem i domoći se karata. Sistem nije naš, već ga je napravila bivša uprava. Mislili smo da će funkcionisati, ali smo se prevarili. Već sada smo udvostručili broj zaštitara na stadionu i na tribinama, kako se više nikada ne bi ponovile scene divljanja na Camp Nouu", zaključio je predsjednik Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
Ne kenjari
6 0
Goran86
Perez kupio karte navijacima Frankfurta
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi