Španski mediji objavili: Mizerna kazna čeka Laportu nakon upada u sudijsku svlačionicu

Nije mu problem da plati

Španski mediji objavili: Mizerna kazna čeka Laportu nakon upada u sudijsku svlačionicu

Eldar Ganibegović

U jučer odigranom El Clasicu Real Madrid je s 3:1 savladao Barcelonu.

Kraljevski klub je na poluvremenu imao prednost od 2:0 pogocima Benzeme i Valverdea, da bi nadu gostima da mogu makar do boda u 83. minuti vratio Torres.

Ipak, dvije minute nakon toga ulazi Rodrygo i u prvoj minuti sudijske nadoknade postiže gol iz penala za konačnih 3:1.

Sudija Jose Maria Sanchez Martinez je nakon kontakta Erica Garcije i Rodryga uz pomoć VAR tehnologije pokazao na bijelu tačku.

U Barceloni nisu bili zadovoljni suđenjem sudije Sancheza. Posebno je ljut bio predsjednik Joan Laporta koji je to odlučio i pokazati.

Po završetku utakmice Laporta je otišao u sudijsku svlačionicu. Tražio je objašnjenja za određene odluke koje je Sanchez donio.

Sudac je sve zabilježio u svom izvještaju i sada Joana Laportu očekuje kazna od Fudbalskog saveza Španije koji tek treba da radi na ovom slučaju.

Kako javljaju španski mediji, budući da je riječ o prvom prekršaju ove vrste, Laporta će najvjerovatnije biti kažnjen sa 602 eura, koliko je nedavno zbog iste geste stradao njegov kolega iz Seville Jose Castro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, kazna može ići i do 3006 eura, ovisno o tome kako će disciplinska komisija odmjeriti Laportine postupke. Jasno je da nijedan od ova dva iznosa Laporti nije ni najmanji problem da plati.

Najveća kazna za katalonskog čelnika bila bi suspenzija između 4 i 10 kola, no takav je scenarij vrlo malo vjerojatan, javljaju mediji s Pirineja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zilan66
Ljudi u 24 sata izreknu kaznu a nasim disciplincima treba 24 dana.
2 1
Benz
Ko da ga je Dodik pravio.. ljakse
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi