Laporta prvi put govorio o Mbappeovom transferu u Madrid: "Nisam ljubomoran, ali morate znati..."

Predsjednik Barcelone

Laporta prvi put govorio o Mbappeovom transferu u Madrid: "Nisam ljubomoran, ali morate znati..."

E. Škorić

Čini se da je sve ostalo samo na službenoj objavi. Nakon silnih pokušaja posljednjih godina, očekuje se da će Kylian Mbappe ovog ljeta postati igrač Real Madrida u jednom od najočekivanijih transfera u historiji Blancosa. No, u međuvremenu se o tome izjasnio i predsjednik Barcelone Joan Laporta.

Prvi čovjek Barcelone smatra da će Kylian Mbappe biti problem za svlačionicu Real Madrida.

"Nisam ljubomoran na Real Madrid, ali morate znati da će imati problem problem, morat će prodati igrača. Neće igrati na istom mjestu i to će dovesti do problema. Količina golova će također naštetiti dinamici u svlačionici", poručio je Laporta.

Ove izjave ne dolaze tek onako. Podsjetimo, tokom Mbappeovog dugog vremena u PSG-u, u Francuskoj je objavljeno da je zvijezda doživljavala napetosti s druga dva velika igrača pored njega - Neymarom i Leom Messijem.

Mbappe naizmjence igra na lijevom krilu, na poziciji Viniciusa, te na poziciji napadača. Kombinacija njega, Judea Bellinghama, Rodriga i Vinija će jednog od njih prebaciti na klupu ako završi u Real Madridu.

Oglasi

25-godišnji Mbappe zabio je 24 gola u 24 utakmice francuskog prvenstva, a u četvrtfinalu Lige prvaka susrest će se s Barcelonom.

Mbappe je i ranije bio na pragu Reala, no ond je odlučio ostati u Parizu, a nedavno je upravi PSG-a saopštio da odlazi na ljeto kada mu istekne ugovor. Iako to nigdje nije zvanično objavljeno, svi su uvjereni da je novi igrač Reala.

Povezviao se Mbappe i sa drugim evropskim velikanima, u jednom trenutku i sa Barcelonom, ali bilo je jasno da će odabrati Real jer se smatra klubom za koji je navijao kao dječak.

A očito je da će neko morati da bude i "žrtva" Mbappeovog transfera i vjeruje se da će to biti Rodrygo. Brazilac je jako cijenjen u Madridu, ali najbliži je odlasku od trenutnih ofanzivaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Postoji interes Liverpoola za usluge Brazilca, a Real je spreman da ga proda u slučaju ponude koja bude veća od 100 miliona eura.

"Prema informacijama koje imamo, Rodrygo Goes je igrač koji ima najveće šanse za promjenu kluba. Brazilac zna da će mu dolazak Francuza drastično smanjiti minutažu. Rodrygov agent već vuče konce i u pregovorima je s nadležnima u klubu kako bi se došlo do povoljnog rješenja", objavljeno je na todofichajes.com.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi