Dok su svi slavili titulu Laporta je spomenuo Messija i navijače Barcelone bacio u potpuni trans

To pitanje nije mogao izbjeći

Dok su svi slavili titulu Laporta je spomenuo Messija i navijače Barcelone bacio u potpuni trans

Endin Čaušević

Barcelona je četiri kola prije kraja prvenstva uspjela da osigura titulu prvaka Španije i to pobjedom protiv gradskog rivala Espanyola. U centru pažnje nakon utakmice našao se Joan Laporta koji je izazvao nevjerovatnu euforiju kada su ga pitali da li se Lionel Messi vraća u klub.

Barca je kao gost uspjela sinoć da sa 4:2 pobijedi Espanyol i matematički osigura osvajanje titule prvaka Španije, a također i "gurne" gradskog rivala prema nižem rangu.

Igrači i stručni štab su slavili nakon meča ovu pobjedu i osvajanje trofeja, ali je umalo došlo do velikog skandala kada su navijači Espanyola utrčali u teren, no gosti su uspjeli da pobjegnu u zadnji trenutak.

Nakon što se haos završi i situacija smirila slavlje se nastavilo u svlačionici Barcelone koja je nakon četiri godine čekanja uspjela ponovo da se popne na tron u Španiji.

Slavlju se priključio i predsjednik ovog kluba Joan Laporta koji je sigurno itekako sretan i ponosan na veliki uspjeh. Klub je bio u ogromnim problemima kada se on vratio prije godinu dana, a malo ko je očekivao da će tako brzo Barca uspjeti da ponovo osvaja trofeje.

Oglasi

Laporta je mnoge probleme već riješio, ali pred njim je sigurno i dalje dug put. Međutim, i pored činjenice da finansije i dalje muče Barcelonu u ovom klubu na ljeto imaju veliki plan što se tiče pojačanja.

Naravno, najveća želja svih navijača Barcelone je povratak Lionela Messija koji će na ljeto sigurno napustiti PSG jer nije odlučio da produži ugovor.

Laporta je sinoć u programu Gerarda Romera pričao o osvojenoj tituli, a naravno nije mogao zaobići pitanje o Messiju. Predsjednik Barcelone je izazvao veliku euforiju potvrdom da se na tome već radi.

"Dat ćemo sve što je u našoj moći da se Lionel Messi vrati u Barcelonu. Na tome se već radi i mi se maksimalno trudimo", izjavio je Laporta nakon osvojene titule prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svaki navijač Barcelone sanja o povratku Messija u klub za kojeg vjeruju da upravo tu treba da završi svoju nevjerovatnu karijeru. Klub želi da se to desi, ali finansije su ono što je trenutno najveća prepreka u svemu.

Čini se da i Messi ima ogromnu želju za povratkom i pristao je na sve uslove koje Barca nudi, a s obzirom kako je Laporta zvučao sinoć euforično čini se da neće biti iznenađenje ukoliko Argentinca od naredne sezone ponovo budemo gledali u dresu katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije