Joan Laporta ima nevjerovatan plan za novog trenera Barcelone
Foto - EPA

Želi povratak Guardiole

Joan Laporta ima nevjerovatan plan za novog trenera Barcelone

Midhat Šljivak

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman vjerovatno će ostati trener Barcelone i u narednoj sezoni.

Nakon sastanka između Koemana i rukovodstva kluba na čelu sa Joanom Laportom, odlučeno je da se konačna odluka donese za nekoliko dana, ali po svemu sudeći Nizozemac će do ljeta naredne godine ostati na klupi katalonskog kluba.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta ima jasan cilj kada je u pitanju novi trener kluba za budućnost, a njegov plan je dovođenje Pepa Guardiole.

Mundo Deportivo navodi kako je Guardiola čovjek kojeg Laporta vidi na vrhu svog projekta od 2022. godine i učinit će sve kako bi 50-godišnjeg stručnjaka vratio u njegov matični klub.

Zbog ovog plana Koeman bi trebao ostati na klupi do 2022. godine. Nerealno je već sad očekivati Guardiolin povratak, ali Laporta vjeruje da bi se on na Camp Nou mogao vratiti naredne godine.

Guardiola je Barcelonu vodio od 2008. do 2012. godine. Bio je to zaista fenomenalan period u kojem je klub osvojio apsolutno sve, a Pep se iskristalisao kao jedan od najboljih trenera svijeta.

Potom je tri godine radio kao trener Bayerna, a u Manchester Cityju je od 2016. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilo bi svakako veoma interesantno vidjeti Guardiolu ponovo na klupi Barcelone i vjerovatno da ni on ne bi imao ništa protiv da ponovo radi u timu gdje je apsolutna legenda.

On je kao fudbaler proveo gotovo kompletnu karijeru u Barceloni iz koje je otišao 2001. godine, a nastupio je ukupno 382 puta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rivaldo
Dok je Messi u ekipi, Guardiola nece doci sigurno. Guardiola trazi od ekipe da se svi podrede njegovom sistemu i da svako zna svoj dio posla, nije trener koji mora sve podrediti jednom igracu, koji ima vise ovlasti i od samog trenera.
2 5
Maestro
Ja čujem Zidane napustio Real preuzima Barcelonu
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi