Laporta sprema revoluciju kao prije 19 godina: Samo šest fudbalera je sigurno!

Velike promjene u Barceloni

Laporta sprema revoluciju kao prije 19 godina: Samo šest fudbalera je sigurno!

Endin Čaušević

Barcelona je odlično otvorila drugi dio sezone i svojim igrama je ponovo oduševila fudbalski svijet, ali u finišu sezone ponovo su se vratili u sivilo.

Katalonci su izgubili tri uzastopne utakmice na domaćem terenu što se nikada prije nije desilo, te su propustili priliku da već sada osiguraju mjesto u Ligi prvaka što je glavni cilj ove sezone.

Barcelona je briljirala na početku drugog dijela i odigrala nekoliko sjajnih mečeva, ali nakon ispadanja u četvrtfinalu Evropske lige sve je krenulo nizbrdo.

Blaugrana je poražena u nedjelju na svom terenu od Rayo Vallecana što je bila prava senzacija, ali i pokazatelj da stvari u ekipi Barcelone ne funkcionišu baš onako kako se mislilo.

Jasno je da je pred Xavijem ogroman posao na ljeto, te se očekuju velike promjene u igračkom kadru. No, mediji u Španiji pišu da će te promjene biti zaista ogromne kao i prije 19 godina.

Tada je Laporta u ljetnom prelaznom roku 2003. godine promijenio skoro cijeli prvi tom što se pokazalo kao fantastičan potez. Klub je tada napustilo 14 igrača, a Barca je tokom ljeta dovela 11 pojačanja među kojima je bio i Ronaldinho.

Katalonski Sport objavio je da Laporta sprema istu revoluciju i ovog ljeta. Navodno, skoro svim igračima poručio je da je moguće da će napustiti klub, a samo šestorica su sigurni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, igrači koji ne moraju da brinu za svoju budućnost u Barceloni su samo Pedri, Gavi, Nico, Ferran Torres, Ansu Fati i Ronald Araujo. Svi ostali imaju mogućnost da će napustiti klub ovog ljeta.

Naravno, neće baš svi otići iz Barcelone, ali Laporta očito želi da prodrma atmosferu u svlačionici i pokaže da niko nije siguran. Velikih promjena će sigurno biti, a da li će se ponoviti ljeto 2003. godine ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...igraci kao sto su Ronaldinho,Messi,Iniesta i Xavi se pojave jednom u 100 godina,a svi u istoj ekipi jednom u historiji...u Barceloni mogu samo sanjati o tim lijepim vremenima,dok je realnost da oni vise nikad nece imati takvu ekipu,jer nije dovoljno samo dovesti igrace,nego ih i uklopiti da funkcionisu kao cjelina,a u vremenu usminkanih zvijezda to je sve teze.
3 4
Mostarac94
dok Perez kupuje šta želi i gradi stadion, ovaj laporte ko pravi politicar hiljadu i jedno obećanje
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi