Jednom je čak bio najbolji: "Anonimus" sa fotografije je osvojio sve što se može osvojiti

Ponizio je Andreu Pirla kao niko

Jednom je čak bio najbolji: "Anonimus" sa fotografije je osvojio sve što se može osvojiti

Admin Čaušević

Nakno odlaska u penziju mnogi bivši fudbaleri promijene zanimanje i odluče da se bave nekim drugim poslom.

Dugo godina je bio rezerva u jednom od najuspješnijih timova ikada. Bila je to čuvena generacije Barcelone na čelu s Pepom Guardiolom koja je žarila i parila evropskim i svjetskim terenima.

Priliku za igru bi uglavnom dobivao u Kup i prijateljskim utakmicama, a na kraju je osvojio sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu.

Riječ je o Jose Manuelu Pintu koji danas izgleda značajno drugačije nego u igračkim danima te je neprepoznatljiv za mnoge.

José Manuel Pinto - Player profile | Transfermarkt

Nekadašnje zavezane pletenice su odavno prošlost. Ono što je zanimljivo je da ovaj 46-godišnjak od odlaska u penziju promijenio dva posla.

Oglasi

Pinto se od fudbala oprostio prije pet godina kada je odlučio da postane muzičar i nastupa pod pseudonimom Wahin, a u međuvremenu je promijenio zanimaciju.

Naime, Pinto je postao instruktor plesa zumba-cumba te daje instrukcije u popularnom preskakanju štrika u svojoj P13fit dvorani.

U svojim vitrinama ima tri La Lige, te dvije Lige prvaka. Osvajao je Kup Kralja, španski Superkup, UEFA Superkup te FIFA klupsko svjetsko prvenstvo. Barcelona ga je platila skromnih 500.000 eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za sezonu 2005/2006 kada je nastupao za Celtu dobio je i nagradu Ricardo Zamora. Riječ je o trofeju koji se tradicionalno dodjeljuje golmanu s najmanje primljenih golova tokom jedne takmičarske godine.Tada je na 37 mečeva primio svega 29 golova.

Iz perioda dok je branio u Barceloni ostao je upamćen po tome kako je ponizio Andreu Pirla. Tadašnji veznjak Milana je pokuašo da ga matira popularnom "panenkom", ali se na kraju samo obrukao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Jeli ono njemu Balet usao sa loptom u mrezu
2 1
denimen9
Mala ispravka, nagrada se ne preziva Zamaro nego Zamora. Typo ali na kritičnom mjestu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi