Najluđi tiket ikad? Žena zaradila bogatstvo sa sedam uplata na meču Engleske i Slovačke

Zaradila je 300.000 eura

Najluđi tiket ikad? Žena zaradila bogatstvo sa sedam uplata na meču Engleske i Slovačke

Eldar Ganibegović

Utakmica Engleske i Slovačke u osmini finala Evropskog prvenstva jednoj je ženi koja je igrala sedam različitih tipova na ovom meču donijela pravo bogatstvo - 300 hiljada eura.

Fudbalska reprezentacija Engleske je 30. juna u osmini finala Evropskog prvenstva igrala protiv Slovačke i nakon produžetaka je slavila s 2:1.

Slovačka je povela u 25. minuti preko Schranza, duboko u nadoknadi je izjednačio Bellingham, da bi Kane u 91. minuti odveo Englesku dalje.

Joanne Gordon je osvojila 300.000 €

Jedna kladioničarka, izvjesna Joanne Gordon, je osvojila 300 hiljada eura zahvaljujući klađenju na ovoj utakmici.

Prema pisanju medija u Velikoj Britaniji, ova 50-godišnjakinja iz Engleske pogodila je sedam različitih tipova na utakmici u Gelsenkirchenu.

Konkretno, Gordon je pogodila: rezultat na poluvremenu (0:1), rezultat nakon 90 minuta (1:1), prvi strijelac (Schranz), prvi žuti karton (Guehi), broj kornera (10), minut prvog gola (25) i da li će biti dosuđen penal (ne).

Oglasi

Imala je mnogo sreće s dosta stvari, naročito jer je gol Judea Bellinghama došao i to makazicama u 5. minuti nadoknade.

"Stvarno ne znam kako da to izrazim riječima. Nevjerovatno je. Čujete da neki ljudi dobijaju velike iznose i mislite 'bravo, i ja ću pokušati', ali nikada ne mislite da će se to zaista dogoditi. Rekla sam ne, to može biti istina, ne razumijem" , bila je reakcija igračice.

Nema sumnje da će joj ovaj dobitak promijeniti život. Na bolje ili na gore, zavisi kako se bude ponašala s ogromnim dobitkom.

Engleska protiv Švicarske

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva protivnik Engleske biti će Švicarska koja je s 2:0 izbacila Italiju, pa tako nećemo gledati reprizu finala prošlog turnira.

Merkur Spiel-Arena u Dusseldorfu biti će domaćin te utakmice koja se igra 6. jula od 18:00 sati.

Oglasi

Danas se igraju posljednje dvije utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj, te ćemo ujedno večeras znati i posljednji četvrtfinalni par.

Utakmice se igraju u dobro poznatim terminima, od 18:00 i 21:00 sati, a prvi na teren će Rumuni i Nizozemci.

Ove dvije selekcije suočiti će se na Allianz Areni u Minhenu, a favorit na papiru pred utakmicu svakako je Nizozemska.

Austrija, koja je iznenađujuće osvojila grupu D, igrati će od 21:00. Protivnik će joj biti Turska i to na Red Bull Areni u Leipzigu.

U prethodna tri dana ispratili smo preostalih šest mečeva osmine finala i do sada smo dobili sljedeće parove četvrtfinala:

Španija - Njemačka
Portugal - Francuska
Engleska - Švicarska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije