Cancelo trebao danas da leti za Španiju na potpis s Barcom, iznenada mu je otkazan let...

Stvari ne idu po planu

Cancelo trebao danas da leti za Španiju na potpis s Barcom, iznenada mu je otkazan let...

Edmir Škorić

Joao Cancelo trebao je danas biti na putu za Barcelonu, gdje bi trebao postati novim igračem aktuelnog španskog prvaka.

Cancelo se povezuje s Barcelonom od početka ljeta, a u završnici prijelaznog roka Katalonci pokušavaju da dogovore njegov transfer. U Manchester Cityju nemaju ništa protiv budući da sam igrač nije u planoviam Pepa Guardiole.

Guardiola se iznenađujuće odrekao Portugalca, poslao ga na posudbu u Bayern iako je prethodno bio sjajan u sezoni 2021/22, kada je sa Cityjem osvojio titulu.

Do odlaska na Svjetsko prvenstvo bio je standardan na Etihadu, no onda ga je Pep jednostavno otpisao. U Barceloni sada pokušavaju da dovedu Cancela, kojeg bi najradije posudili, a onda i otkupili na kraju sezone uz određen novčani iznos.

Bilo je informacija da je Cancelo već odletio za Barcelonu, ali provjereni novinar Gerard Romeno objavio je da je otkazan njegov let za Kataloniju.

Oglasi

Let je otkazao sam agent igrača Jorge Mendes, a nije poznato zašto je to učinjeno i da li će to možda utjecati na sam dogovor klubova oko posudbe. Neki navode da je let otkazan zbog loših vremenskih uslova, a drugi pak tvrde da je do financijske injekcije koju Barcelona očekuje iz Njemačke.

No, vjeruje se da će već danas ili za dva dana iskusni Portugalac biti u avionu za Barcelonu i da će uskoro postati član Xavijeve ekipe.

Barca je u prva tri kola ostvarila dvije pobjede uz remi, a narednog vikenda u Pamploni gostuje kod Osasune. Ko zna, možda već tada budemo Cancela prvi put gledali u dresu Barcelone.

Cancelov transfer trebala bi biti odlična vijest za Roberta Lewandowskog, jer iako je Portugalac bočni defanzivac, voli se uključivati ​​u napadačke akcije.

U karijeri je izravno sudjelovao u 76 golova. Postigao je 24 gola i upisao 52 asistencije. Navijači Barcelone možda opet dobiju igrača koji će, kao nekoć Dani Alves, godinama donositi centaršutevima velike šanse svom timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cancelo je počeo karijeru u Benfici, potom je igrao za Valenciju, Inter i Juventus prije nego je prešao u Manchester City, odakle je bio posuđen Bayernu.

Trebao bi biti jedno od najvećih ovoljetnih pojačanja Barce nakon što je klub doveo Ilkayja Gundogana, s kojim je igrao u Manchester Cityju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi