Cancelo iznenadio novim izgledom pred meč sa BiH, Ronaldov izraz lica nam mnogo toga govori

Porutgalci su spremni

Cancelo iznenadio novim izgledom pred meč sa BiH, Ronaldov izraz lica nam mnogo toga govori

Edmir Škorić

Portugal je ovog utorka počeo s pripremama za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Portugal u subotu, 17. juna, u 20:45 sati na stadionu u Lisabonu dočekuje Bosnu i Hercegovinu kao veliki favorit u 3. kolu grupe J. Portugalci su u prva dva kola ostvarili dvije pobjde uz gol-razliku 10:0. Prvo su dobili Lihtenštajn na svom terenu s 4:0, a onda sa 6:0 slavili u Luksemburgu.

Njihov treći rival bit će, iskreno se nadamo, ujedno i najteži. Zmajevi će pokušati da pomrse račune izabranicima Roberta Martineza, ali to neće biti lako s obzirom na to kakav roster posjeduje ova selekcija i s kakvim kvalitetom raspolaže bivši selektor Belgije.

U utorak su Portugalci održali prvi trening, a primijetno je da se na istom sa novom frizurom pojavio Joao Cancelo, koji je igrač Manchester Cityja, ali je bio pozajmljen Bayernu.

Cancelo promijenio imidž pred duel sa Zmajevima

Na treningu je bio i Cristiano Ronaldo, koji nastavlja da predvodi reprezentaciju Portugala nakon što je okončao sezonu u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

Jedan od najboljih igrača svijeta bio je konstantno nasmijan, a vidljivo je na fotografijama s treninga da svi igrači, naročito CR, imaju fantastičan odnos sa novim selektorom.

Sudeći po izrazu lica, Ronaldo je motivisan kao nikada i potpuno raspoložen, što svakako ne ide u prilog našem nacionalnom timu.

Najveća zvijezda Portugala ne skida osmijeh sa lica

Njega je uostalom hvalio napadač Milana Rafael Leao, koji se danas pojavio na press konferenciji.

"Kad je Martinez došao ovdje, bio je lično sa mnom i od prvog kontakta mi je davao dobre savjete. Imam puno povjerenje u njega, a i on u mene. Uvijek mi pokušava pomoći i imamo dobar odnos. Kada imate takav odnos s trenerom, onda je sve lakše i na terenu. Čista mi je savjest jer znam da trener ima povjerenja u mene".

Oglasi

Portugalski novinari su ga pitali o utakmici s BiH, sa fokusom na napadača gradskog rivala Intera, Edina Džeku.

"Da, Edin Džeko je glavna opasnost po nas. On je kompletan igrač i još uvijek čini razliku unatoč svojim godinama. On je igrač na kojeg moramo da obratimo pozornost. No, na poziciji stopera imamo kvalitetne igrače koji mogu da se nose s njim, iako mu ne treba puno prilika da napravi razliku. BiH će ući u ovaj meč kao da je finale i moramo najbolje da se pripremimo za to".

Neki igrači još nisu stigli na reprezentativno okupljanje, prvenstveno se misli na Rubena Diasa i Bernarda Silvu, koji su sinoć u Manchesteru sa ostatkom tima slavili trostruku krunu.

Martinez je ranije objavio spisak za duel sa BiH i Islandom u kvalifikacijama za EP, a on izgleda ovako:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naša reprezentacija je u dva meča upisala po pobjedu i poraz. Prvo smo savladali na svom terenu Island, a zatim poraženi u Slovačke u gostima. Portugal će svakako biti veliki favorit, ali vjerujemo da će naši Zmajevi pružiti hrabru partiju i pokazati se u što boljem izdanju. Nakon duela u Lisabonu, Zmajeve čeka domaći meč sa Luksemburgom.

Top Komentari

kenny
Ovi ce nas da otresnu kao slinu nazalost
3 0
Arnel925
Mogu samo da nam ga puse. Sad mi imamo zmajeve na prsima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi