Barcelona ga slavi, a sada stižu loše vijesti o Lewandowskom - Poljak bi na ljeto mogao otići
Robert Lewandowski seli u MLS?

MLS naredna stanica?

Barcelona ga slavi, a sada stižu loše vijesti o Lewandowskom - Poljak bi na ljeto mogao otići

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski je taman ušao u formu, a sada po Barcelonu odnosno njene navijače dolaze loše vijesti. Poljak bi na kraju sezone mogao napustiti Blaugranu.

Robert Lewandowski napokon se vratio u formu. Poljak je prvo zabio dva pogotka u utakmici protiv Celte u ligi.

Zatim je sinoć zablistao u Ligi prvaka. Barcelona je u prvoj utakmici osmine finala remizirala 1:1 u Napulju, a Poljak je bio jedini strijelac za španski tim.

Bio mu je to ukupno 18. pogodak ove sezone. Navijači Barcelone, naravno, su oduševljeni što konačno hvata pravu formu.

Robert Lewandowski ide u MLS?

Bez obzira na sve, Robert Lewandowski bi na ljeto mogao napustiti klub. Sve zbog veće zarade, ali i jako loše ekonomske situacije u kojoj se nalazi Barcelona već nekoliko godina unazad.

Oglasi

"Ako ponuda bude dobra, mislim da bi klub mogao ozbiljno razmisliti o njegovoj prodaji", rekao je novinar Bernat Soler u intervjuu za poljske medije.

Bivši fudbaler Taylor Twellman je dodatno podgrijao te glasine. Naglasio je da bi put Amerike i MLS lige mogao i Antoine Griezmann.

"Zaintrigiran sam više nego ikad jer mislim da će se na ljeto, nakon Evropskog prvenstva i Copa Americe, pisati o transferima velikih imena, a da ih sad objavim, mislili bi da sam lud", kazao je, pa nastavio:

"Pretpostavimo da Robert Lewandowski i Antoine Griezmann ovog ljeta stignu u Major League Soccer. Neće ići u Inter Miami. Šta će onda Atlanta? Ako proda Thiaga Almadu za više od 25 miliona eura, jasno je da neće sjediti skrštenih ruku i da će dovesti nekoga na njegovo mjesto", istakao je on za Daily Mail. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje da vidimo šta će se dešavati na ljeto. Jasno je da je plata od 26 miliona eura veliki teret za budžet Barcelone, koja ionako, žargonski rečeno, krpi kraj s krajem. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi