Joao Felix o susretu sa Ronaldom: Osjećao sam se kao na Playstationu, nemam pojma šta mi je rekao
(Foto: EPA)

Mlada zvijezda se smatra nasljednikom CR-a

Joao Felix o susretu sa Ronaldom: Osjećao sam se kao na Playstationu, nemam pojma šta mi je rekao

M. Šljivak

Joao Felix je nova velika nada portugalskog fudbala.

Ovog 19-godišnjeg člana Benfice mnogi smatraju novim nasljednikom Cristiana Ronalda, a već sada su za njegove usluge zainteresovani najveći timovi svijeta.

Tako se Felix već povezuje sa Unitedom, Cityjem, Juventusom, Barcelonom, Realom, a Benfica bi za njegove usluge mogla inkasirati više od 100 miliona eura.

Ovaj mladi fudbaler naravno ne želi da se previše poredi sa Ronaldom. Želi da izgradi svoje ime, ali priznaje da je bio veoma nervozan kada se po prvi put sreo sa zvijezom Juventusa.

"Osjećao sam se kao na Playstationu. Sve je bilo jako čudno, ali sam ostvario san da budem sa njim u istoj svlačionici. Ne sjećam se šta mi je rekao, bio sam izgubljen i razmišljao sam samo kako je fantastično što stojim tu kraj njega", rekao je Felix.

Joao Felix iza sebe ima zaista spektakularnu sezonu u Benfici. Došao je do naslova prvaka sa ovim timom, a odigrao je ukupno 43 utakmice u svim takmičenjima.

Učinak je odličan. Postigao je 20 pogodaka, upisao je 11 asistencija i nije nikakvo čudo što se za njega otimaju najveći evropski klubovi.

Za sada je navodno najbliži odlasku u Englesku. Tamo ga žele United i City i neće mu biti nimalo lako da donese odluku.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Na kraju će ipak morati da prelomi, a vidjet ćemo kome će Benfica uzeti više od 100 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije