Zabio hat-trick, dali mu loptu da nosi kući, a ono što je on uradio je neshvatljivo

Joao Mario u centru pažnje

Zabio hat-trick, dali mu loptu da nosi kući, a ono što je on uradio je neshvatljivo

E. Čaušević

Joao Mario odigrao je sinoć jednu od najboljih utakmica u karijeri jer je zabio hat-trick u okršaju Benfice i Intera koji je na kraju završio rezultatom 3:3. Portugalac je i nakon meča bio u centru pažnje jer je napravio neočekivan potez.

Benfica je odigrala daleko najbolje prvo poluvrijeme u ovoj sezoni Lige prvaka i činilo se da će klub iz Portugala konačno doći do pobjede u ovom takmičenju, ali se na kraju to nije desilo.

Domaći su već nakon 34 minute vodili sa 3:0, a utakmicu karijere igrao je Joao Mario koji je zabio hat-trick za manje od pola sata i to protiv svog bivšeg kluba.

Iako se činilo da je sve gotovo na kraju se ispostavilo da ni tri gola prednosti nisu dovoljna za Benficu jer je Inter u drugom poluvremenu došao do remija.

Marko Arnautović je početkom drugog dijela zabio gol za 1:3, a potom su Fratessi i Alexis Sanchez uspjeli da zatresu mrežu Benfice za konačnih 3:3.

Oglasi

Nakon utakmice upravo je Joao Mario bio u centru pažnje jer je kamera snimila nesvakidašnji potez portugalskog veznjaka.

Naime, nakon što fudbaler zabije hat-trick na utakmici običaj je da za suvenir dobije loptu s tog meča koju potpišu njegovi saigrači, ali Joao Mario tu "tradiciju" na kraju nije želio da ispoštuje.

Jedan od saigrača mu je donio loptu, no Joao Mario ju nije htio ponijeti kući i odmah ju je vratio što je sve iznenadilo.

Nakon utakmice portugalskog veznjaka novinari u mix zoni pitali su zbog čega nije htio uzeti loptu što je običaj kada igrač postigne hat-trick, a on im je kratkim odgovorom sve objasnio.

"Kako da uzmem loptu kada smo prokockali vodstvo od 3:0? To se tada ne radi", poručio je Mario.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj 30-godišnji veznjak je inače ponikao u Sportingu iz kojeg je nakon sjajnog Evropskog prvenstva na ljeto 2016. godine otišao u Inter za skoro 50 miliona eura, ali se na Meazzi baš i nije proslavio.

Igrao je na posudbama u West Hamu, Lokomotivi iz Moskve i Sportingu, no na ljeto 2021. godine sve je šokirao odlukom da potpiše za Benficu što mu navijači Sportinga nikada neće oprostiti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676631476
Kako neshvatljivo kad je covjek objasnio?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi