Filmska priča, ispisana stranica Lige prvaka i "rekord" koji vjerovatno niko nikada neće srušiti

Marko Arnautović u centru pažnje

Filmska priča, ispisana stranica Lige prvaka i "rekord" koji vjerovatno niko nikada neće srušiti

Endin Čaušević

U Ligi prvaka sinoć smo imali nevjerovatnu noć prepunu pogodaka, a na čak četiri utakmice vidjeli smo po čak šest golova. Jedna od njih odigrana je u Lisabonu gdje su se sastali Benfica i Inter koji su remizirali rezultatom 3:3, a glavna tema večeri postao je Marko Arnautović zbog nevjerovatnog podatka.

Benfica je prošle godine bila najprijatnije iznenađenje u Ligi prvaka, ali ovaj put portugalski klub je totalno podbacio i zakucan je za dno tabele s jednim bodom koji je ovaj tim osvojio upravo sinoć protiv Intera.

Svi na stadionu u Lisabonu vjerovali su da će Benfica upisati pobjedu i doći do važna tri boda u borbi za mjesto koje vodi u nokaut fazu Evropske lige jer su domaći vodili sa 3:0, ali je sve palo u vodu.

Hat-trickom koji je zabio Joao Mario domaći tim je već nakon 34 minute utakmice vodio sa 3:0 i činilo se da je to kraj za Inter, no gosti su u drugom dijelu uspjeli da nadoknade zaostatak i poravnaju na 3:3.

Prvi gol zabio je iskusni Marko Arnautović u 51. minuti, a samo sedam minuta kasnije Fratessi smanjuje na 2:3. Konačnih 3:3 postavio je Alexis Sanchez iz penala u 72. minuti.

Oglasi

Nakon meča u centru pažnje našao se upravo Arnautović koji je na nevjerovatan način uspio da ispiše stranice historije Lige prvaka i zaista je teško da će ga neko ikad uspjeti nadmašiti.

Naime, prošlo je čak 4740 dana od zadnjeg pogotka austrijskog napadača u Ligi prvaka i što je interesantno i tada je zabio gol baš protiv Intera.

To se desilo u decembru 2010. godine na meču Werder - Inter u Bremenu i tek 13 godina kasnije Arnautović se ponovo upisao u listu strijelaca u ovom takmičenju. To je daleko najveći razmak postignutih golova u Ligi prvaka jednog igrač, te će Arnautovićevo ime ostati upisano u historiju.

Od Twentea i Intera do Werdera, a onda filmska priča

Werder je tada pobijedio Inter sa 3:0, a da stvar bude čudnija prije toga dao je još jedan gol i to Twenteu iz kojeg je došao u Bremen za oko sedam miliona eura što je zaista nevjerovatna priča ovog Austrijanca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj 34-godišnji napadač je u Werder je stigao upravo nakon sezone u Interu gdje je igrao na posudbi iz Twentea.

   Čak 13 godina razlike između dva gola Marka Arnautovića u Ligi prvaka, ali i nevjerovatna priča

Arnautović je u Werderu proveo tri sezone i u Ligi prvaka se nije naigrao u karijeri jer je većinom igrao za klubove koji ne nastupaju u ovom takmičenju, a to su Stoke City, West Ham i Bologna. U Inter je stigao ljetos na posudbu do kraja sezone kao zamjena za Edina Džeku.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi