Joao Moutinho dogovorio transfer u Premiership, sutra predstavljanje

Novi klub za 31-godišnjeg Portugalca

Joao Moutinho dogovorio transfer u Premiership, sutra predstavljanje

Portugalski reprezentativac Joao Moutinho će od naredne sezone nastupati u engleskoj Premier ligi.

Prema navodima britanskih medija, 31-godišnji veznjak je dogovorio prelazak u Wolverhampton koji će ga platiti samo pet miliona funti.

Moutinho će u novom klubu biti predstavljen sutra, te će samo proširiti portugalsku koloniju u novom/starom članu engleske elite. Menadžer Wolvesa je Portugalac Nuno Espírito Santo, a tu su još golman Rui Patricio, zatim Ruben Vinagre, Ruben Neves, Diogo Jota, Ivan Cavaleiro i Helder Costa.

Joao Moutinho je u karijeri nastupao za Portimonense, Sporting, Porto i Monaco, a za reprezentaciju Portugala je odigrao 113 utakmica i po tome su ispred njega samo Luis Figo sa 127 i Cristiano Ronaldo sa 154 nastupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sjajni Portugalac bi sa Wolverhamptonom trebao potpisati dvogodišnji ugovor, a jedan od najzaslužnijih za ovaj transfer je njegov sunarodnjak i menadžer Jorge Mendes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi