Gubitnik ljeta danas je osigurao miran život - Dobio je cifre kakve nikad ranije nije vidio
(AP Photo/Armando Franca)

Sjajni veznjak ostaje u Londonu

Gubitnik ljeta danas je osigurao miran život - Dobio je cifre kakve nikad ranije nije vidio

Midhat Šljivak

Reprezentativac Portugala Joao Palhinha (28) proglašen je najvećim gubitnikom ljeta nakon što mu je u posljednjim sekundama propao transfer karijere u redove Bayerna. On se morao vratiti u Fulham gdje je međutim danas potpisao ugovor koji mu osigurava mirnu budućnost.

Joao Palhinha bio je na korak od Bayerna. Sjajni defanzivni veznjak stigao je u Minhen na ljekarske preglede, ali transfer je propao jer Fulham nije mogao naći adekvatnu zamjenu za njega.

Zbog toga se 28-godišnji Portugalac morao vratiti u London. Učinio je to bez previše priče, pa je i nagrađen za svoju profesionalnost.

Do danas je Palhinha bio plaćen 50.000 funti sedmično, no sada je potpisao ugovor po kojem će zarađivati mnogo više novca. Engleski mediji tvrde da je portugalski fudbaler dobio ogromno povećanje plate s kojom će osigurati budućnost. Cifra nije poznata, a novim ugovorom je za tim s Craven Cottagea vezan do ljeta 2028. godine.

Oglasi

Ipak, očekuje se da će on otići već u januaru. Bayern izgleda kao da mu je suđen jer Bavarci nisu odustali od njegovog angažmana.

Međutim, on je za svaki slučaj odlučio produžiti saradnju s Fulhamom kojim će dobiti mnogo više novca kojim će osigurati budućnost za sebe i svoju porodicu.

Bayern će vjerovatno sada morati da mu ponudi nešto više novca i vidjet ćemo hoće li se transfer tokom zime realizovati ili će Palhinha ipak ostati u Fulhamu.

Joao Palhinha je član Fulhama postao u ljeto prošle godine. Stigao je iz Sportinga za 21 milion eura i ispostavio se kao pravi posao londonskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U karijeri je pored velikana iz Lisabona igrao još za Bragu, te nekoliko manjih portugalskij klubova među kojima su Belenenses i Moreirense.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi