Zabio hat-trick, a onda stao pred kamere i šokirao Engleze izjavom o glavnom sudiji

Haaland je bio maksimalno iskren

Zabio hat-trick, a onda stao pred kamere i šokirao Engleze izjavom o glavnom sudiji

Endin Čaušević

Manchester City jučer je na Etihadu deklasirao Fulham sa 5:1 u utakmici četvrtog kola Premiershipa uz fantastičan meč Erlinga Haalanda. Međutim, ono što je obilježilo meč je odluka sudija na štetu Fulhama o kojoj je pričao i Haaland, a sigurno je da je malo ko očekivao da će norveški napadač biti tako iskren.

Građani su opravdali ulogu favorita i uspjeli su da dođu do nova tri boda u okršaju protiv Fulhama, no gosti iz Londona pružili su odličan otpor u prvom poluvremenu i čini se da je detalj iz sudijske nadoknade prvog dijela na kraju bio odlučujući.

City je poveo u 31. minuti golom Juliana Alvareza, ali je samo dvije minute kasnije Ream uspio da poravna na 1:1.

I onda u petoj minuti nadoknade prvog poluvremena detalj o kojem svi pričaju. Ake je zabio pogodak za 2:1, no svi su bili sigurni da će ga sudija Michael Oliver poništiti zbog toga što je Akanji bio u ofsajdu i smetao golmanu Fulhama, ali to se nije desilo.

Oglasi

Oliver je na šok i nevjericu svih priznao gol Cityja što je izazvalo bijes igrača Fulhama. Psihički su u drugom dijelu bili totalno van meča, a to je iskoristio Haaland koji je zabio hat-trick i postavio konačnih 5:1.

Haaland je nakon utakmice dao izjavu engleskim novinarima, te je govorio o spornom momentu, ali malo ko je očekivao da će biti tako iskren i oštar prema sudijama.

"Mislim da je to bio ofsajd, osjećam se loše zbog igrača Fulhama. I ja bih bio bijesan da se to nama desilo, to je grozan osjećaj", rekao je Haaland, a potom se osvrnuo i na Pepa Guardiolu koji nije bio jučer na klupi jer se još uvijek oporavlja nakon operacije.

"Sigurno da je drugačije bez Pepa, ali svejedno svi radimo maksimalno i imamo isti cilj. Tu su telefonski pozivi, video pozivi i zoom s njim, znamo šta radimo".

Manchester City je jedini maksimalan nakon prva četiri koal nove sezone i lider je na tabeli sa 12 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Haalanda on je i ovu sezonu otvorio fantastično jer je na četiri odigrana meča u Premiershipu već zabio šest golova i upisao je jednu asistenciju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ma mars tamo, Dali je bilo 1:1 bas bi reko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti